IBU Cup v Ridnaunu: Bára Tomešová šestá ve sprintu

15. ledna, 2016

Nejen Světový pohár, ale také IBU Cup pokračuje V. kolem. V náhradním dějišti severoitalském Ridnaunu, který mimo jiné už hostil II. kolo této soutěže, byly ve čtvrtek na programu závody ve sprintu. Z deseti českých biatlonistů na startu se šest prosadilo na bodované příčky a všichni postoupili do sobotních stíhacích závodů. Nejlepšího výsledku dosáhla Barbora Tomešová, které bezchybná střelba a výborný běh vynesly šestou příčku!

 

Na 7,5 km dlouhé trati žen se neztratila ani Jessica Jislová, která po dvou chybách vleže a bezchybné stojce obsadila 19. místo.  V průběžné klasifikaci IBU Cupu už dokonce nahlédla do elitní desítky. Aktuálně jí patří 9. pozice! Osm bodů za 33. místo získala ještě Lea Johanidesová. Kristýna Černá skončila 42., Lída Horká 43. a Veronika Zvařičová obsadila 50. příčku.

 

Mezi muži dosáhl svého nejlepšího výsledku v sezóně Vít Jánov, jenž obsadil po jednom netrefeném terči vstoje 29. místo. Matěj Krupčík, kterému v průběžné klasifikaci IBU Cupu patří 18. místo, doběhl na 31. pozici. Bodoval také 37. v pořadí Lukáš Kristejn. Oba stříleli shodně 1/1. Startovní listinu sobotní stíhačky pak bude uzavírat Tomáš Vojík, jemuž se ve sprintu nevyvedla střelba – 2/2.

 

Sprint žen na 7,5 km – výsledkový servis:
Sprint mužů na 10 km – výsledkový servis:

 

TH