Jessica Jislová a Bára Tomešová zamířily do Anterselvy!

19. ledna, 2016

Solidní vystoupení mají za sebou čeští reprezentanti v IBU Cupu, jehož páté kolo hostil severoitalský Ridnaun. V neděli obsadila smíšená štafeta Bára Tomešová, Jessica Jislová, Matěj Krupčík a Lukáš Kristejn sedmé místo, když po třech úsecích bojovali Češi ve vedoucí tříčlenné skupině! Finiš však nevyšel Lukáši Kristejnovi, který musel na trestné kolo.

 

Během sobotních stíhacích závodů se do Top Ten prosadila Bára Tomešová, která obsadila právě desátou příčku. Hned za ní doběhla Jessica Jislová, jež tak skončila na jedenácté pozici potřetí ze čtyř posledních startů. Obě si svými výkony a výsledky vybojovaly účast ve Světové poháru a představí se v italské Anterselvě. V průběžné pořadí IBU Cupu je Jessica Jislová desátá a Bára Tomešová třináctá. V reprezentačním Áčku se střídají s Jitkou Landovou, a to znamená, že oba naše týmu budou v Anterselvě startovat v plném počtu šesti závodníků.

 

„Oběma nominaci moc přeji, za svoji stabilní formu si ji zasloužily. Věřím, že ukážou, že naše reprezentační záloha je dobře připravena a je konkurenceschopná,“ podotkl Marián Málek. Právě konkurenceschopnost je důvodem, proč trenér Zdeněk Vítek Báru a Jessicu povolá do”A” týmu. “Potřebujeme porovnat úroveň mezi Světovým poháreme a IBU Cupem. Holky se opakovaně pohybovaly kolem desítky nebo v desítce IBU Cupu. To jsou dobré výsledky, ale jen přímá konfrontace ukáže, jak na tom skutečně jsou,” upřesnil trenér Vítek, podle jehož slov je dobré, že obě za sebou mají závodník blok právě v Ridnaun. “Tam je podobná nadmořská výška jako v Anterselevě, a tak budou Bára i Jessica dobře  aklimatizované.”

 

Naopak Jitka Landová bude hledat při VI. kole IBU Cupu v Arber See na německé straně Šumavy ztracenou sebedůvěru. “Během tréninků bylo na Jítě vidět, že její výkonnost jde nahoru. Bohužel to nedokázala předvést v závodech. Na střelnici se vždy trápila,” vysvětlil Zdeněk Vítek. “V IBU Cupu není na sportovce takový tlak, má naději si zazávodit na špici a znovu tak získat sebevědomí.”