Překvapení ve štafetovém složení

23. ledna, 2016

6. kolo Světového poháru v Anterselvě zakončení v neděli závody štafet. V jakém postavení pojedou česká kvarteta? Zejména ve složení štafety mužů nezůstal „kámen na kameni“! Změny pozic se pak dočkala i štafeta žen, která bude obhajovat druhé místo z předchozího roku.

 

Štafetu mužů bude nezvykle rozbíhat Tomáš Krupčík. „Vnímám to jako zhodnocení jeho aktuální sportovní formy,“ vysvětluje šéftrenér reprezentace Ondřej Rybář. Osmadvacetiletý reprezentant bodoval v Anterselvě ve sprintu i stíhačce. Na druhý úsek se postaví nejzkušenější člen kvarteta Michal Šlesingr, jako třetí v pořadí se vydá na trať Ondřej Moravec. Finiš pak zůstane na bedrech dnešního oslavence Michala Krčmáře. „Podává stabilní výkony, a proto si tuto šanci zaslouží. Jsem přesvědčený, že mám dostatek sebedůvěry, aby to zvládl,“ upřesňuje Ondřej Rybář.

 

 

Start štafety žen obstará tradičně Eva Puskarčíková. Na druhém úseku však schází Gabriela Soukalové, přednost na tomto postu dostává Lucie Charvátová. „Gábinu jsem se rozhodl postavit až na třetí úsek. Věřím, že už bude zdravotně zcela v pořádku,“ podotýká trenér žen Zdeněk Vítek. Sama vedoucí žena Světového poháru pak k tomu dodává. „Před sprintem jsem spala jenom jednu hodinu a po závodě jsem byla rozbitá jako cikánský hračky. Teď už spím dobře, tělo si snad už na tu výšku zvyklo.“ Finišovat bude, jak již se stalo zvykem, Veronika Vítková. „Cítím, že mi jde opět forma nahoru. Na štafety se těším,“ dodává.

 

Startovní listina štafeta ženy
Startovní listina štafeta muži

 

TH