Třináctka je pro Michala Krčmáře dárkem k narozeninám

23. ledna, 2016

Další kvalitní výsledek si na své konto po dnešním stíhacím závodě VI. kola Světového poháru v Anterselvě připíše Michal Krčmář. Český biatlonista v 12,5 km dlouhém závodě obsadil třinácté místo a osm příček si tak vylepšil svoji pozici oproti pátečnímu sprintu. Zlepšil se i Tomáš Krupčík, který 25. příčkou vyrovnal svůj druhý nejlepší výsledek v kariéře. Michal Šlesingr vybojoval devět bodů za 32. místo, Jaroslav Soukup získal tři body za 38. pozici. Ondřej Moravec skončil 45. a Adam Václavík 49. v pořadí. Vyhrál Anton Šipulin z Ruska před Simonem Schemppem z Německa a Norem Johannesem Boe.

 

Michal Krčmář byl v cíli nejprve trochu rozezlený na rychlost svých lyží. „Ale myslím, že to byla z mojí strany přehnaná reakce. Prostě jsme s namazáním jenom nevydrbali jako mnohokrát předtím, jejich kvalita ale byla dostatečná, normální,“ vysvětloval později a s úsměvem dodával: „Po závodě má v sobě člověk spoustu emocí a s odstupem pak vidí věci jinak, ne třeba tolik vyhroceně. Prostě jsem vychladl, a je to OK.“

 

Téměř stoprocentně však byl spokojený se svojí střelbou. Minul pouze jeden z dvaceti terčů. „Sice jsem si říkal, že i ve čtyř položkovém závodě už bych mohl střílet za nula, ale dnešní výsledek beru všemi deseti.“

 

Michal Krčmář na trati stíhacího závodu v Anterselvě. Foto: Český biatlon, Petr Slavík

Michal Krčmář na trati stíhacího závodu v Anterselvě. Foto: Český biatlon, Petr Slavík

Ve Světovém poháru už je na průběžné 26. místě se ziskem 223 bodů, přičemž za celou minulou sezónu jich nasbíral 99. „Na celkové pořadí Světového poháru se neupírám. Myslel jsem na to před Hochfilzenem, a tam jsem úplně vyhořel. Takže teď se chci soustředit na každý další závod a udělat alespoň ještě jeden pěkný výsledek v sezóně. To by mi udělalo radost,“ říká narozeninový oslavenec. Právě dnes mu je totiž pětadvacet. A třináctku v podobě dnešního umístění bere jako hezký dárek. „Spousta lidí nemá toto číslo ráda, nebo se ho rovnou bojí. Mě pátek třináctého a jiné pověry nevadí, mě se třináctka jednoduše líbí,“ usmívá se Michal Krčmář.

 

Před loni byl v Anterselvě 15. ve sprintu, dnes toto umístění zopakoval ve stíhacím závodě, kam se probil z 38. pozice na startu. Je to jeho vyrovnaný druhý nejlepší výsledek v kariéře po 21. místě z Oestersundu minulou sezónu. „Se závody ve výšce jsem neměl nikdy problémy. Navíc cítím, že forma mi jde nahoru. Udělal jsem s trenéry ještě spoustu práce v průběhu týdne a cítím se opravdu dobře,“ líčil svoje pocity osmadvacetiletý. Na trati dnes byl rovnocenným soupeřem Ole Einaru Bjoerndalenovi, Lowelu Baileymu, Andrejsi Rastorgujevsi, Julianu Eberharterovi, Dominiku Windischovi a další zkušeným harcovníkům. „Z toho mám moc dobrý pocit. Věřím, že konečně jsem se dostal tam, kde jsem chtěl být po celou sezónu. Udělám maximum, abych se na této úrovni udržel,“ dodal jablonecký biatlonista.

 

Stíhací závod muži na 12,5 km – výsledkový servis:

TH