Ohlédnutí za ČPŽ v Jablonci n.N.

11. února, 2016

Trochu se zpožděním se vracíme do posledního lednového víkendu, k ČPŽ v JBC, který ač původně termínově II., proběhl vzhledem k tragické zimě jako úvodní závod ČP žactva této sezony.

Velké díky pořadatelům z SKP Kornspitz za velmi dobře připravené tratě a stadion, perfektní organizaci a bezproblémový průběh. Ve finále se podařilo těsně před závody navozit ještě další část tratí,  takže více něž 220 účastníků ve čtyřech kategoriích absolvovalo vzhledem k podmínkám důstojný start do sezony.

I přes obrovskou účast se podařilo partě mazačů  zvládnout společné mazání, bylo radost sledovat, kam se posunula kvalita lyžařského materiálu a  zbraní celého závodního pole, kam se posunula i sportovní kvalita účastníků.

Dalším podnikem žákovské sezony je tento víkend ČP v Letohradě (přeložený ze začátku ledna) https://www.biatlon.cz/wp-content/uploads/Propozice-I_CP_B_2016-zaci-prelozny.pdf, přes velmi teplé počasí a noční déšť jsou tratě stále relativně ve slušné kondici, pořadatelé dnes svolávají brigádu na úpravu tratí tak, aby bylo vše připraveno na páteční trénink.

VJ 11_02_2016

http://www.biatlon.cz/vysledky-81/zavod/ii-kolo-cp-v-biatlonu-zactva-vysledkova-listina-5/

http://www.biatlon.cz/vysledky-81/zavod/ii-kolo-cp-v-biatlonu-zactva-vysledkova-listina-6/