Jaroslav Soukup sprintoval druhý v IBU Cupu!

14. února, 2016

Dvojnásobný olympijský medailista Jaroslav Soukup se opět dostává do formy. Po sobotním osmém místě ve vytrvalostním závodě VII. kola IBU Cupu ve slovenském Osrblie, dnes na témže místě vybojoval ve sprintu druhou příčku. Přitom od vítězného Eduarda Latypova z Ruska jej dělily pouhé tři desetiny vteřiny!

 

„Super. Mám velkou radost, že jsem se konečně trefil,“ ulevil si nad svojí bezchybnou střelbou. „Navíc jsem se probudil i běžecky a z toho nemám radost o nic menší.“ Na desetikilometrové trati byl z 97 startujících vůbec nejrychlejší! Myslí si, že mu prospěly dva týdny tréninku doma v Jablonci nad Nisou. „Určitě to pro mě byla lepší varianta, než letět do zámoří. Jednak mě cestování už zmáhá více, než zamlada a navíc jsem potřeboval dostatek klidu na přípravu, abych mohl zapracovat na střelbě a zlepšit se v běhu. Jsem rád, že je to na dobré cestě.“

 

Za týden odcestuje s českým týmem na mistrovství Evropy do ruské Tjumeně. „Na evropský šampionát se vracím snad po deseti letech,“ říká někdejší mistr Evropy. „Těším se, ale beru to především, jako jeden z důležitých bodů přípravy na mistrovství světa v Norsku. Zejména tam chci být ve formě,“ podotýká zkušený třiatřicetiletý reprezentant.

 

Ale pozor! Na Slovensku se dnes dařilo i dalším českým závodníkům. Zazářily zejména ženy. Bára Tomešová vybojovala sedmé místo, Veronika Zvařičová skončila devátá a Kristýna Černá doběhla hned za ní na desáté pozici! A to přitom konkurence byla na Slovensku hodně zajímavá, vždyť vyhrála Tiril Eckhoffová z Norska!

 

A jak si vedli další čeští závodníci? Lukáš Kristejn se po nemoci vrací do formy, dnes obsadil 14. místo a Vít Jánov získal dva body za 39. příčku. Naopak Adama Václavík byl na 41. místě prvním nebodujícím, a to zejména kvůli pěti chybám na střelnici. Mezi ženami pak skončila Lea Johanidesová na 25. pozici a bodovala i 32. v pořadí Lída Horká. Matěj Krupčík nestartoval.

 

Sprint mužů na 10 km – výsledkový servis:

 

Sprint žen na 7,5 km – výsledkový servis:

 

TH