Letohrad hostil odložené I. kolo ČP žactva

18. února, 2016

Až v půlce února se žáci dočkali I. kola Českého poháru své věkové kategorie. Závody hostil ve dnech 12. – 14. 2. Letohrad. V původním lednovém termínu znemožnily závody uspořádat špatné povětrnostní podmínky. Nyní to nebylo o mnoho lepší, ale díky zásobě technického sněhu a úsilí pořadatelů mohl Český pohár v Orlickém podhůří proběhnout. V jeho průběhu se na start sprintu a stříhacího závodu postavilo 204 dětí!

 

Současný průběh zimy biatlonu nepřeje. Řada klubů musí sníh hledat „široko-daleko“, a tak je pro děti často obtížné vůbec trénovat. Šéf komise mládeže ČSB a sportovní ředitel Klubu biatlon v Letohradě Vlastimil Vávra k I. kolu ČP žactva říká. „Na přípravě tratí jsme pracovali v průběhu celého předchozího týdne. Velmi si ceníme toho, že nám pomohly též desítky rodičů. I díky nim jsme tak mohli uspořádat Český pohár žactva ve vysoké kvalitě, přesto že příroda se k nám stále točila zády a teploty se pohybovaly nad nulou.“

 

Dvojnásobné vítězství si z areálu Šedivského lomu odvezli starší žáci Ondřej Mánek z klubu SKS Vimperk, Natálie Laura Mynářová z Rožnova pod Radhoštěm a mladší žákyně Karolína Špinarová z SK Nové Město na Moravě. Vyzdvihnout si určitě zaslouží i mladší žáci Hubert Waněk z KB Krkonoše a Jan Semirád z KB Letohrad. Prvně jmenovaný vyhrál sprint a získal stříbro ve stíhačce, u druhého tomu bylo přesně naopak.

 

Vrcholem žákovské sezóny bude Mistrovství České republiky a současně III. kolo Českého poháru, které se uskuteční 27. – 28. února v Novém Městě na Moravě.

 

Výsledky I. kola Českého poháru žactva, Letohrad (12. – 14. 2. 2016)
Sobota 13. 2. – Rychlostní závod
Neděle 14. 2. – Stíhací závod s pev. st. intervaly

 

TH

 

Nebyly nalezeny žádné obrázky