Evropský šampionát na daleké Sibiři se roztáčí

23. února, 2016

Ve středu 24. února, která je prvním dnem evropského šampionátu v ruské Ťumeni, zasáhne do hry o medaile hned šestice českých reprezentantů. Po velkolepém slavnostním zahájení nastoupí do závodu smíšených dvojic v 11:00 středoevropského času Barbora Tomešová a Lukáš Kristejn. V klasických smíšených štafetách se představí od 14:00 hodin Jessica Jislová, Jitka Landová, Adam Václavík a Jaroslav Soukup.

 

Minimálním cílem obou českých výběrů je umístění v první polovině startovního pole. To ve dvojicích, kde nastoupí 14 párů, znamená skončit do sedmé příčky a mezi 16 smíšenými štafetami doběhnout do osmého místa. Na Otevřeném mistrovství Evropy budou čeští biatlonisté bojovat o účast na mistrovství světa v norském Oslu. Ve hře je jedno místo v družstvu žen a na dálku dokonce dvě pozice v týmu mužů.

 

Největší pozornost z českého výběru bude upřena na toho nejzkušenějšího. Třiatřicetiletý Jaroslav Soukup, dvojnásobný medailista z olympijských her v Soči 2014 i ze světových šampionátů, nalezl v IBU Cupu ztracenou formu i sebevědomí a na Sibiři to, jak všichni věří, svými výkony potvrdí. „Mým cílem je být v dobré formě na mistrovství světa. Proto i Evropu vnímám především jako tu možnou nejlepší přípravu. Pokud tady neuspěju, bude mi jasné, že ani na mistrovství světa bych nic nepředvedl,“ říká člen SKP Kornspitz.

TH