Smíšenou štafetu obhájců přivede do cíle Michal Krčmář

02. března, 2016

Tak, a je to venku. Český smíšená štafeta bude na mistrovství světa 2016 v norském Oslu obhajovat loňský světový titul v sestavě Veronika Vítková, Gabriela Soukalová, Michal Šlesingr a Michal Krčmář. Do závodu na slavném Holmenkollenu tak nenastoupí osvědčený finišman Ondřej Moravec, který už s mixem doběhl pro světový bronz, olympijské stříbro a nakonec i titul mistrů světa.

 

„Je to jednoduché, Ondra byl nemocný, 13 dnů netrénoval a ještě není na závody stoprocentně připravený,“ vysvětlil šéftrenér reprezentace Ondřej Rybář. Trojnásobný medailista z loňského MS v Kontiolahti k tomu dodal:  „Každým dnem se cítím lépe a lépe. Štafeta však musí jet v nejsilnějším složení. A zcela upřímně, zatím na tom nejsem tak dobře jako oba Michalové. Věřím ale, že budu schopný nastoupit do sobotních sprintů.“

 

K nominaci Michala Krčmáře pak šéf trenér Ondřej Rybář doplnil: „V průběhu celé sezóny Michal ukazoval výrazný progres a určitě mě o své výkonnosti přesvědčil více než Jaroslav Soukup. Jsem přesvědčený, že finiš by mu mohl sedět. Závěry štafet zvládal už v juniorském věku a má s nimi zkušenosti i z mužské štafety.“ Navíc má nejmladší člen českého mixu na své straně i další výhodu. „Michal je hodně silný a dravý, a přesně to je na finiš třeba,“ upřesnil Ondřej Rybář.

 

Ještě dnes odpoledne absolvovali čeští reprezentanti oficiální trénink před zítřejšími štafetami. Na střelnici zůstali nejdéle Gabriela Soukalová a Michal Šlesingr. „Lepší, když se s tím o trochu více perou dnes, než zítra,“ poznamenal s úsměvem trenér Zdeněk Vítek.

 

Právě Gabriela Soukalová však měla do svého okouzlujícího úsměvu daleko. „Není to dobrý a nechceme se mi moc mluvit. Dnes mi nešla střelbě ani běh, přitom v úterý jsem se cítila výborně. Jsem z toho taková dezorientovaná,“ povzdychla si vedoucí žena SP a opora české reprezentace. Tlakům na svoji osobu se však umí ubránit. „Tlak jako takový, jak si ho člověk připouští. Za mě mohu říci, že se nechám spíše překvapit. Po celé sezóně i dlouhém pobytu mimo domov už jsem unavená, ale těším se.“

 

Start smíšené štafety je v 15:30 a čeští reprezentanti nastoupí do závodu s číslem devět.