Michal Šlesingr patnáctý ve sprintu

05. března, 2016

Patnácté místo obsadil Michal Šlesingr v dnešním sprintu světového šampionátu v norském Oslu a byl tak nejlepším ze čtyř českých reprezentantů. Dobrou výchozí pozici do nedělního stíhacího závodu bude mít i Michal Krčmář, který vybojoval 24. pozici. Účast ve stíhacím závodě si zajistili, byť s „odřenýma ušima“, také Ondřej Moravec a Jaroslav Soukup, kteří skončili na 59. resp. 60. příčce. Vyhrál vedoucí muž průběžné klasifikace SP Martin Fourcade z Francie, před legend& aacute;rním Ole Einarem Bjoerndalenem a Sergejem Seměnovem z Ukrajiny.

Vítězný Martin Fourcade zdraví diváky. Foto: Český biatlon, Petr Slavík

Vítězný Martin Fourcade zdraví diváky. Foto: Český biatlon, Petr Slavík

 

A byl to právě Michal Šlesingr, který z českého kvarteta vstoupil do závodu nejlépe. Na prvním mezičase byl jedenáctý. Minul však poslední ránu vleže a propadl se najednou až na 43. místo. „To mě opravdu mrzí, výsledek mohl být lepší,“ uvědomuje si, že ve hře bylo osmé místo. „Myslel jsem si, že i na trati mě to bude o poznání více chutnat, ale na druhou stranu výchozí pozici do stíhačky mám dobrou. Z toho mám radost a věřím, že to v neděli využiju.“

 

Michal Krčmář po výborné běhu v posledním kole dosáhl na 24. příčku. Foto: Český biatlon, Petr Slavík

Michal Krčmář po výborné běhu v posledním kole dosáhl na 24. příčku. Foto: Český biatlon, Petr Slavík

Poslední ranou vleže minul cíl také Michal Krčmář. „Opakuju to už asi posté, ale poslední se prostě dává. Jsem jouda,“ zlobil se na sebe odchovanec letohradského biatlonu. Novou energii do žil mu ale vlila bezchybná položka vstoje. „Díky tomu jsem ještě dokázal slušně zafinišovat.“ V závěrečném okruhu předjel šest soupeřů. „Ve výsledcích jsme naskládaní jeden za druhým. Takto mám rád, tak se mi to líbí. Bude o co závodit, a proto se na stíhačku těším.“

 

Výborně rozjel závod také Ondřej Moravec, který oblékl startovní číslo po dlouhých čtyřech týdnech. Po první bezchybné položce byl patnáctý jen 14 sekund za prvním místem. „A právě to mě rozhodilo. Nečekal jsem, že bych po nemoci, mohl jet tak dobře. Pak jsem nedal první ránu v stoje a to mě totálně rozhodilo. Byl to kalibr, užuž se sklápěl, ale nesklopil. Pak už bylo všechno špatně,“ litoval trojnásobný medailista z minulého šampionátu. Tři chyby jej srazily až na konec šesté desítky, těsně před Jaroslava Soukupa, který do stíhačky pronikl jako poslední šedesátý.

Pokažená položka ve stoje hodně mrzela Ondřeje Moravce. Foto: Český biatlon, Petr Slavík

Pokažená položka ve stoje hodně mrzela Ondřeje Moravce. Foto: Český biatlon, Petr Slavík

„Ke spokojenosti nám chyběla nám nula a tím pádem i umístění v první desítce,“ vyhodnotil stručně závod šéftrenér reprezentace Ondřej Rybář.

 

Sprint mužů na 10 km – výsledkový servis:

 

TH