Eva Puskarčíkovou nemoc na start nepustí. Odlétá domů

08. března, 2016

Také se vám zdá, že štěstí je prozatím to, co se českému týmu v Oslo vyhýbá? Gabriela Soukalová skončí ve sprintu na nejméně populárním čtvrtém místě, vzestup Michala Šlesingra zabrzdí nevybíravě ukrajinský soupeř a oporu české ženské štafety Evu Puskarčíkovou nepustí z postele horečka. Ale jestliže Gábina a Michal mohou dále ještě bojovat o co nejlepší výsledek, tak nemoc definitivně Evě Puskarčíkové vystavuje závod ní stop!

 

„Evě není dobře už od minulé středy. Teplota jí kolísá mezi horečkou a zvýšenou teplotou. Pět, šest dnů netrénovala a za takové situace prostě závodit nemůže,“ říká Zdeněk Vítek, trenér reprezentace žen. „Nechceme nic lámat přes koleno, a tak Eva zřejmě předčasně ukončí sezónu,“ dodává trenér.

 

„Za Evinou virózou vidím kombinaci více faktorů,“ objasňuje lékař týmu Vladimír Dobeš. „Náročné cestování do zámoří, střevní potíže v Pokljuce a únavu nastřádanou za celou sezónu. Opakované návraty horečky svědčí o tom, že její organismus není v pořádku. Podle mého názoru potřebuje Eva v tuto chvíli hlavně klid na léčení, a ten nalezne doma.“

 

Rodačka z Harrachova proto už ve středu odletí domů. „Povoláváme Báru Tomešovou, potřebujeme náhradnici pro štafetu. Bára by s námi také odletěla do Chanty-Mansijsku na finále Světového poháru,“ upřesňuje Zdeněk Vítek. Kdo případně zaujme místo Evy Puskarčíkové na prvním úseku štafety zatím zřejmé není, ale nejžhavější adeptkou je Jessica Jislová.

 

TH