Lída Horká 12. ve sprintu IBU Cupu

12. března, 2016

O poznání lépe si počínali čeští biatlonisté v druhých sprintech finálového kola IBU Cupu, které hostí severoitalský Martell. Na bodované příčky se prosadilo šest z osmi závodníků. Nejvíce se na 7,5 km dlouhé trati žen dařilo Lídě Horké, která minula pouze jeden z deseti terčů a obsadila 12. místo. V kategorii mužů byl v závodě na 10 km nejlepší Matěj Krupčík, jenž s jedním trestným kolem doběhl na 23. pozici.

 

„Lída je v biatlonu krátce, a tak jsou její výkony zatím nevyrovnané,“ říká trenér žen Marián Málek. „Ale když se trefí, ukazuje, že má na to se měřit s nejlepšími.“ Na bodované pozice dosáhly také Jitka Landová s Kristýnou Černou. Prvně jmenovaná skončila 24., druhá doběhla na 38. pozici. „Hoilky to dnes zvládly se ctí, na jejich výkonu už bylo poznat, že se s vysokou nadmořskou výškou srovnaly lépe, než ve čtvrtek.“ Závod se nevydařil Lee Johanidesové, která po čtyřech trestných kolech obsadila 51. příčku.

 

V závodě mužů bodoval také 27. v pořadí Lukáš Kristejn i celkově 36. Vít Jánov. „Matěj ukazuje, že má z našeho výběru nejstabilnější formu,“ podotýká trenér Jiří Holubec. „Také Lukáš s Vítkem mi udělali radost, jak se dokázali vypořádat s místním nevyzpytatelným větrem.“ Situaci na střelnici nezvládl jen nejmladší člen výběru Tomáš Vojík, který musel absolvovat pět trestných kola a skončil na 64. místě.

 

Do nedělní smíšených štafet vyrazí čtveřice Jitka Landová, Kristýna Černá, Tomáš Vojík a Matěj Krupčík. Singlové štafety poběží Lea Johanidesová a Lukáš Kristejn.

 

Sprint žen na 7,5 km – výsledkový servis:
Oficiální výsledky
Analýza závodu
Pořadí IBU Cup v disciplíně
Celkové pořadí IBU Cup
Pohár národů – ženy

 

TH