Do Jablonce pro tituly z horských kol

15. června, 2016

Areál Mšeno – Břízky v Jablonci nad Nisou bude v sobotu 18. června hostit jubilejní 20. Mistrovství České republiky v biatlonu na horských kolech. Šampionátu se zúčastní kompletní domácí špička včetně vítězky celkové klasifikace Světového poháru 2015/2016 Gabriely Soukalové – Koukalové. Na startu nebudou scházet ani další špičkoví závodníci jako Veronika Vítková, Eva Puskarčíková, Michalové Krčmář a Šlesingr, Ondřej Moravec, nebo obhájci titulů z minulého roku Jitka Landová s Jaroslavem Soukupem.

 

Před domácím šampionátem trénovali reprezentanti intenzivně na kolech, byť to byla kola silniční. „Týden jsme se připravovali v Hnanicích na Znojemsku a nyní jme v Novém Městě na Moravě,“ říká k přípravě „A“ týmů mužů a žen šéftrenér reprezentace Ondřej Rybář. „B“ týmy mají program těchto týdnů přesně opačný.

 

Jaké závody se v Jablonci odehrají? Na programu jsou sprinty. Startovat se bude intervalově s výjimkou kategorií mužů a juniorů. Ti budou mít hromadný start a jejich závodem dopolední program vyvrcholí. Muži, junioři a dorostenci absolvují 9 km dlouhou trať, ženy, juniorky a dorostenky čeká závod o délce 6 km.

DSCN4718

Start intervalových závodů je naplánován na 10:00 hodin. Po poledni pak budou v Jablonci závodit bývalí biatlonisté, veřejnost a děti.

 

Další podrobnosti, propozice a časový program naleznete v Kalendáři akcí.

 

2016_06_MCR_leto_q_upr1.cdr