Mise „Vuokatti II“ odstartovala

08. listopadu, 2016

Pět žen a šest mužů zamířilo v pondělí z pražského letiště Václava Havla za další přípravou opět do Finska. Mise Vuokatti tak pokračuje druhým dílem. A její obsazení naznačuje, že sezóna už opravdu klepe na dveře. Ve výpravě je nejen šéftrenér reprezentace Ondřej Rybář či fyzioterapeut Roman Karpíšek, ale také vítězka Světového poháru uplynulé sezóny Gabriela Koukalová, která v předchozích dnech lyžovala na ledovci Dachstein v Rakousku.

Fotografování pro SUPerior - v akci Petr Slavík

Fotografování pro SUPerior – v akci Petr Slavík

„Před dvěma měsíci jsem byla hodně dole, psychicky i zdravotně. Díky pobytům v zahraničí mi ale ubyla řada povinností a srovnala jsem se,“ říká Gabriela Koukalová. Úsměv už má opět nabitý energií. „Myslím, že na tom nejsem o moc hůře, než vloni.“

 

Pokud cílem prvního soustředění ve Vuokatti byl návrat k základům lyžování na sněhu, objemová a silová příprava, tak nyní čeká reprezentanty vyšší intenzita. „Půjdeme hodně kvality. A to tak, abychom se dostali až do závodního režimu, nástřelem počínaje a kontrolním testem konče,“ upřesňuje trenér mužů Michael Málek. „Pokud k tomu bude příležitost, spojili bychom v rámci kontrolních závodů síly s dalšími týmy,“ dodává kouč žen Zdeněk Vítek.

Vuokatti - Jaroslav Soukup při tréninku.

Vuokatti – Jaroslav Soukup při tréninku.

Ve Finsku zůstanou reprezentanti až do 17. listopadu, pak se na otočku vrátí domů a 22. 11. už odletí do dějiště I. kola Světového poháru švédského Oestersundu. Sezónu odstartují v neděli 27. 11. závody smíšených štafet a singl štafety.
Ve Světovém poháru bude startovat pět žen: Lucie Charvátová, Jessica Jislová, Gabriela Koukalová, Eva Puskarčíková a Veronika Vítková. Totéž platí pro kategorii mužů. Dle nominačních kritérií má jistotu startu čtveřice: Michal Krčmář, Ondřej Moravec, Jaroslav Soukup a Michal Šlesingr. O pátém muži pro Oestersund se rozhodne mezi Tomášem Krupčíkem a Adamem Václavíkem. Následující kolo Světového poháru v Pokljuce pak absolvuje druhý z nich. Právo startu při třetím dílu SP v Novém Městě na Moravě si pak vybojuje lepší z uvedené dvojice.

Fotografování pro SUPerior. Dílo se podařilo, hurá na palubu!

Fotografování pro SUPerior. Dílo se podařilo, hurá na palubu!

Do Skandinávie, konkrétně do švédského Idre, odcestovaly včera i oba „B“ týmy, které na severu Evropy zůstanou až do úvodního kola IBU Cupu. To se odehraje v norském Beitostolenu 25. – 27. listopadu.

 

Tomáš Hermann

Foto: Aleš Ligaun, www.a380.cz, Tomáš Hermann