„BIATLON VÁS BAVÍ – BIATLON NÁS BAVÍ“

14. listopadu, 2016

Slova z titulku jsou současně i mottem upoutávky České televize na biatlonovou sezónu 2016/2017. V hlavní roli tentokráte neuvidíme naše reprezentanty a trenéry, ti mají spíše role komparsistů, nýbrž jejich rodinné příslušníky, především děti. Námět vychází ze scénáře komentátorsko-režijní dvojice Jiří Rejman a Petr Musil.

 

Upoutávka vznikala v Mělníku bezprostředně po návratu českého týmu z prvního soustředění ve Finsku. “Reprezentanti zamířili na natáčení přímo z letiště a jejich nejbližší na ně už čekali,“ upřesňuje komentátor České televize Jiří Rejman a současně tak nastiňuje i děj spotu.

Ondřej Moravec si už zahrál ve více upoutávkách. „Po prvním přečtení scénáře jsem si natáčení ještě neuměl moc představit, ale po loňských zkušenostech z letiště jsem věřil, že to dobře dopadne. A nakonec to bylo úderný, rychlý, prostě ideální.“ Na výslednou podobu spotu už se těší i Veronika Vítková. „V hlavní roli byly děti, a to je super, určitě se to bude fanouškům líbit.“

České televize - natáčení upoutávky na sezónu 2016/2017. aneb Biatlon vás baví - Biatlon nás baví!

České televize – natáčení upoutávky na sezónu 2016/2017. aneb Biatlon vás baví – Biatlon nás baví!

Natáčení si užila i manželka Michala Šlesingra Petra, která s sebou do Mělníku přivezla i malou dcerku. „Viktorka nejprve uronila pár slz, styděla se, ale rychle si zvykla. A zatímco děti řádili, tak my jsme si s holkami mohli popovídat u kávy. Bylo to moc fajn.“ A jaký zážitek z natáčení zapůsobil na Petru Šlesingrovou nejvíce? „Určitě radost v dětských očích, když měly táty konečně zase doma.“

Česká televize - natáčení upoutávky na sezónu 2016/2017. V hlavní roli děti a další rodinní příšlušníci

Česká televize – natáčení upoutávky na sezónu 2016/2017. V hlavní roli děti a další rodinní příslušníci

A kdy upoutávku uvidíte Vy? Premiéra ji čeká ve středu 16. 11. v pořadu Branky Body Vteřiny. Od čtvrtka pak bude pravidelně nasazována jako na kanálu ČT1, tak samozřejmě i na ČT SPORT.

Zajímavosti z natáčení přinesl o víkendu pořad Čtyřka Sport. Část o biatlonu začíná přibližně v čase 6:50 min.

 

Tomáš Hermann

Foto: Česká televize