Před Novým Městem vyzkouší Jaroslav Soukup IBU Cup

05. prosince, 2016

Adam Václavík a Tomáš Krupčík budou vedle Michala Šlesingra, Ondřeje Moravce a Michala Krčmáře startovat na II. kole Světového poháru, který od pátku hostí slovinská Pokljuka. Jaroslav Soukup se zúčastní IBU Cupu v jihotyrolském Ridnaunu v Itálií. Co je důvodem změny v nominaci?

„Jardu Soukupa chceme opět vrátit do formy i pohody, protože s ním počítáme na třetí kolo Světového poháru v Novém Městě na Moravě,“ vysvětluje šéf trenér reprezentace Ondřej Rybář. „S trenéry jsme se shodli, že méně vypjatý IBU Cup může Jardovi pomoci vrátit se do správného závodního rozpoložení. Stejně tak, jako mu loni pomohla účast na mistrovství Evropy, z čehož těžila naše štafeta na světovém šampionátu v Oslu.“

Tomáš Krupčík na trati sprintu v Beitostolenu

Tomáš Krupčík na trati sprintu v Beitostolenu

Start Tomáše Krupčíka na Světovém poháru v Pokljuce je dlouhodobě plánovaný a vychází z jeho výkonnosti v průběhu letní a podzimní přípravy. „Tomáš si tu šanci zaslouží, přestože první kolo IBU Cupu v Beistostolenu mu příliš nevyšlo.“ Ve sledování pro případnou účast v závodech Světového poháru jsou také Lukáš Kristejn nebo Tomáš Vojík. „S trenérem našeho béčka Markem Lejskem jsem v pravidelném kontaktu,“ podotýká Ondřej Rybář.

Pod masivem Triglavu jsou na programu sprinty, stíhací závody a štafetové závody. „O nominaci na štafety se ještě budeme bavit, ale zatím je pravděpodobnější, že by po boku obou Michalů a Ondry nastoupil Adam Václavík,“ uzavírá šéftrenér.

Adam Václavík při SP v Oestersundu potěšil výbornou běžeckou formou a nadějnými výkony ve sprintu i stíhacím závodě

Adam Václavík při SP v Oestersundu potěšil nadějnými výkony ve sprintu i stíhacím závodě

Tomáš Hermann