V jakých sestavách nastoupí české štafety v Pokljuce?

11. prosince, 2016

Dlouho diskutovali čeští trenéři složení štafet pro nedělní závěrečné závody druhého kola Světového poháru ve slovinské Pokljuce. A jakým týmům nakonec dali důvěru?

Čtveřice žen vychází z loňské sestavy. Závod na 4×6 km rozeběhne Eva Puskarčíková, na druhém úseku se představí Lucie Charvátová, finišovat ale nebude Veronika Vítková, nýbrž Gabriela Koukalová. Muži do závodu na 4×7,5 km nastoupí v sestavě Michal Šlesingr, Tomáš Krupčík, Ondřej Moravec, Michal Krčmář. Místo ve štafetách tedy nezbylo na Jessicu Jislovou a Adama Václavíka.

Složení štafet objasňuje šéftrenér reprezentace Ondřej Rybář. „U mužů jsem vycházeli ze střelecké stability Tomáše Krupčíka, přestože si jsme vědomí, jeho běžeckých limitů. Věříme ale, že naváže na parádní výkony, které tady na střelnici předvádí.“ Tomáš Krupčík ve sprintu a stíhačce minul pouze jeden ze třiceti terčů. Na posledním úseku se pak objevuje Michal Krčmář. „Michal je bojovník, dokáže akceptovat tempo soupeřů a v pravý čas zaútočit. To je ve finiši důležité.“ Přáním je pohybovat se kolem šestého místa konečného pořadí.

Ženy mají sestavu totožnou s loňskou, pouze Veronika Vítková a Gabriela Koukalová si vyměnily úseky. „Gábina nyní závodí v lepším psychickém rozpoložení než Veronika. A tímto krokem chceme z Verči trochu tlak sejmout,“ dodává Ondřej Rybář. Cílem žen bude útok na medailové pozice.

Ženy loni vyhrály závod Světového poháru v Presque Isle a doběhly druhé v Anterselvě. Na mistrovství světa skončily šesté. Muži obsadili na světovém šampionátu 2016 v Oslu páté místo.

Muži startují v 11:15 a Češi budou mít číslo 13.

Závod žen začíná v 14:30 a české biatlonistky poběží s číslem čtyři.

 

Tomáš Hermann

Foto: Petr Slavík