Stíhačka je bránou do závodu s hromadným startem. Ve hře sedm Čechů!

17. prosince, 2016

Celkem sedm českých reprezentantů se představí v sobotních stíhacích závodech třetího kola Světového poháru v Novém Městě na Moravě. Na startu 12,5 km dlouhého závodu mužů nebudou chybět Ondřej Moravec, Jaroslav Soukup, Michal Krčmář a Michal Šlesingr. Na desetikilometrovou trať žen nastoupí trojice Gabriela Koukalová, Veronika Vítková a Eva Puskarčíková. Jako první se na trať vydají Martin Fourcade resp.Tatiana Akimovová z Ruska.

Stíhačka bude současně i soubojem o účast v prvních závodech s hromadným startem této sezóny, které jsou ve Vysočina Areně na programu v neděli.

Jaký je postupový klíč a kdo z českých biatlonistů může bránu závodu s hromadným startem otevřít Jisté je na startu bude připraveno 25 nejlepších závodníků z průběžné klasifikace Světového poháru a pět dalších biatlonistů s nejvyšším počtem bodů ze sprintu a stíhacího závodu v NMNM.

Michal Krčmář má na dosah účast v závodě s hromadným startem

Michal Krčmář má na dosah účast v závodě s hromadným startem

Takřka jistou účast v nedělním klání mají Ondřej Moravec, který je aktuální klasifikaci SP 12., a Michal Krčmář, jemuž patří 17. místo. Ti nastoupit do stíhacího závodu v relativním klidu. Naopak čtvrteční výpadek musí mrzet Michala Šlesingra, který nezískal ani jeden bod a na průběžné 22. místě má náskok jen necelých 20 bodů na několik svých konkurentů. Postoupit může i Jaroslav Soukup, který zatím drží poslední pátou postupovou příčku mezi nejlépe umístěnými závodníky ze sprintu mimo elitní pětadvacítku. Oba však budou potřebovat výrazněji bodovat.

Gabriela Koukalová v zajetí fanoušků

Gabriela Koukalová v zajetí fanoušků

V kategorii žen mají jistou účast Gabriela Koukalová (5. v SP), Eva Puskarčíková (7.) a defacto i Veronika Vítková, která má ze 16. pozice k dobru navíc 31 bod. Pokud nikdo z českých biatlonistů ve stíhacích závodech vyloženě nepropadne, naopak bude jim přát štěstí, můžeme i v neděli fandit sedmičce reprezentantů!

Program sobotních stíhacích závodů v NMNM
15:00 – muži, 12,5 km – startovní listina
17:40 – ženy, 10 km – startovní listina

 

Tomáš Hermann

Foto: Petr Slavík