Pokračovaly soutěže IBU Cupu a Junior IBU Cupu

21. prosince, 2016

Ve stínu úchvatného III. kola Světového poháru v Novém Městě na Moravě proběhly další významné biatlonové soutěže. A to jednak III. kolo IBU Cupu v rakouském Obertilliachu, a také II. pokračování Junior IBU Cupu v jiném rakouském středisku Hochfilzenu. A ve stínu tam rozhodně čeští biatlonisté nebyli! Nejvýše ční umístění štafety juniorů Milan Žemlička, Jakub Štvrtecký, Jakub Procházka a Ondřej Šantora, která v dějišti MS 2017 proběhla cílem třetí!

 

IBU Cup, Obertilliach, 16.-17. 12. 2016

Čeští reprezentanti dosáhli ve čtyřech závodech třikrát do elitní desítky. Ve vytrvalostním závodě na 20 km skončil Matěj Krupčík sedmý, ve sprintu na 7,5 km dosáhla Jessica Jislová na osmou příčku a na desetikilometrové trati mužů doběhl Adam Václavík desátý.

Kdo další dokázal bodovat? Tomáš Krupčík skončil 16. a Adam Václavík čtyřicátý ve vytrvalostním závodě. V téže disciplíně žen na 15 km obsadila Lea Johanidesová 27. místo, Jessica Jislová 33., Veronika Zvařičová 36. a Kristýna Černá 40. Ve sprintu potěšila Lea Johanidesová 19. pozicí, Kristýna Černá skončila 25. a Veronika Zvařičová 32. Na desetikilometrové trati mužů skončil Tomáš Krupčík 25. v pořadí.

 

Bronzová radost české štafety juniorů, na třetím stupínku zleva:  Milan Žemlička, Ondřej Šantora, Jakub Štvrtecký a Jakub Procházka

Bronzová radost české štafety juniorů, na třetím stupínku zleva: Milan Žemlička, Ondřej Šantora, Jakub Štvrtecký a Jakub Procházka

Junior IBU Cup, Hochfilzen, 15.-17. 12. 2016

O úspěchu juniorské štafety jsme se již zmínili. Ale jak to bylo v Hochfilzenu dále? Vysokou výkonnost v obou individuálních závodech, tedy sprintu a stíhačce, potvrdil Milan Žemlička, který dvakrát obsadil osmé místo! Ve sprintu skončil Jakub Štvrtecký 17. a Jakub Procházka 20. V následující stíhačce se Jakub Procházka posunul na 15. pozici, Jakub Štvrtecký doběhl 28 a bodoval také 37. Mikuláš Karlík, věkem ještě dorostenec.

Ve sprintu juniorek se nejvíce dařilo Simoně Maříkové, která si připsala 22. místo, Anna Tkadlecová skončila 27. a Tereza Vinklárková 33. Ve stíhacím závodě poskočila Anna Tkadlecová na 19. příčku, Simona Maříková doběhla hned za ní a Tereza Vinklárková uhájila 33. pozici.

 

Výsledky obou soutěží naleznete na biathlonresults.com

 

Tomáš Hermann