V Českém poháru se soutěží také o žlutý trikot a o super střelce!

13. ledna, 2017

Jak jsme již předeslali v předchozím materiálu, Český pohár dorostu, juniorů a dospělých pokračuje v sobotu 14. a v neděli 15. ledna druhým kolem v Jablonci nad Nisou. Český pohár nabízí jednak možnost se klasifikovat na Mistrovství České republiky, je současně i nominačním kláním o účast na významných mezinárodních akcích, jeho žebříček představuje též základ pro vstup sportovců do Sportovních center mládeže. V neposlední řadě pak Český pohár významně zpestřují i naši partneři. Jak?

 

Žlutý trikot "na trati"

Tak vyjímá “žlutý trikot ” na trati

V průběhu celého Českého poháru (tři kola ČP + Mistrovství České republiky) sportovci závodí o žlutý trikot. Stejně jako loni i letos vyhlásil tuto soutěž generální partner ČSBViessmann spol. s r.o. Na základě žebříčku Českého poháru získává žlutý trikot vždy průběžně nejlepší závodník v každé ze čtyř dorosteneckých kategorii – mladší dorostenky (DKA), mladší dorostenci (DCA), starší dorostenky (DKB) a starší dorostenci (DCB). Soutěž jsme představili už v textu I. kolo ČP soubojem o nominace na MEJ, EYOWF i o žluté trikoty“.

 

 

Se střeleckou soutěží, také určenou dorostencům a dorostenkám, přišel náš hlavní partner Hamé. Jaká jsou pravidla 3. ročníku soutěže o českého biatlonového super střelce ? Základem je počet nulových položek. Při jejich shodném počtu rozhoduje větší počet položek „za 1“, „za 2“, atd. Hodnotí se vždy společně kategorie dorostenek (DKA+DKB) a kategorie dorostenců (DCA+DCB).

Kdo se trefuje, jako například loňská vítězka mezi dorostenkami Adéla Chlupová, může se těšit na titul "super střelce"

Kdo se trefuje, jako například loňská vítězka mezi dorostenkami Adéla Chlupová, může se těšit na titul “super střelce”

„Pravidla této soutěže ponecháváme stejná jako vloni, kdy se jejich upravená podoba osvědčila. Jsme si vědomi toho, že máme u mládeže ve střelbě stále veliké rezervy a že právě tato soutěž by mohla být pro sportovce jednou z cest, jak na sobě ještě více pracovat,“ řekl ambasador soutěže o nejlepšího střelce Vlastimil Vávra – předseda komise mládeže a trenér juniorské reprezentace.

Podrobné informace o soutěži naleznete na webu fandimebiatlonu.cz

 

Tomáš Hermann