Světový pohár v Anterselvě 2017, spíše minusy než plusy…

23. ledna, 2017

VI. kolo Světového poháru v Anterselvě přineslo sluncem zalité alpské scenérie, ovšem

české reprezentaci spíše rozpaky a ztráty než pozitiva a naději. S výjimkou závodu s hromadným startem žen, to potvrdil i severoitalský víkend. Muži skončili ve štafetách na 4×7,5 km třináctí, ženy v závodě žen na 4×6 km šestnácté a muži na 15 km trati doběhli svorně ve třetí desítce – Ondřej Moravec 23., Michal Šlesingr 24. a Michal Krčmář 28.!

 

Muži ztratili v Poháru národů šesté místo a Ondřej Moravec s Michal Šlesingrem střeleckou pohodu

Muži ztratili v Poháru národů šesté místo a Ondřej Moravec s Michal Šlesingrem střeleckou pohodu

 

Výsledky štafet mužů na 4×7,5 km

Výsledky závodu s hromadným startem mužů na 15 km

Výsledky štafet žen na 4×6 km

 

Lucie Charvátová a štafety, to je prozatím spojení, které se nerýmuje...

Lucie Charvátová a štafety, to je prozatím spojení, které se nerýmuje…

 

ANTERSELVA 2017

Minusy a ztráty
(-) Gabriela Koukalová ztratila vedení v průběžné klasifikaci Světového poháru. Nyní je druhá 17 bodů za Laurou Dahlmeierovou a 15 bodů přžed Kaisou Maekaeraeinenovou
(-) Ženy klesly na 4. místo v Poháru národů, sedmé Norky jsou za českým týmem jen o 53 bodů!
(-) Muži byli v Poháru národů předstiženi Ukrajinci a jsou sedmí, jejich ztráta na páté Rakušany (šest startujících v SP) narostla ze 171 bodu na 304 bodů.
(-) Střelecké trápení Ondřeje Moravce i Michala Šlesingra pokračovalo. V posledních čtyřech individuálních závodech byl Ondra 52./37./57./23. a ve 14 položkách minul 14 terčů. Michal zaznamenal 65./-/85./24. pořadí a v 10 položkách minul dokonce 15 terčů! V průběžném pořadí SP kles Ondra z 12. na 19. místo, Michala předstihlo pět soupeřů, nyní je na 21. pozici.
(-) Lucie Charvátová ani na sedmý pokus nezvládla štafety bez trestného kola. V Anterselvě běžela už své dvanácté v pořadí.
(-) Lea Johanidesová nestačila ve štafetách na tempo Světového poháru. Na svém úseku měla až 22. čas ze 23 štafet a na čelo závodu ztratila bez čtyř desetin sekundy tři minuty!
(-) Adam Václavík přerušil šňůru čtyř bodovaných umístění v jednom sledu a nadějný výkon ve štafetě pokazil dvěma trestnými koly vstoje

Lea Johanidesová na tempo Světového poháru nestačila

Lea Johanidesová na tempo Světového poháru nestačila

 

Plusy a naděje
(+) Gabriela Koukalová doběhla třetí v závodě s hromadným startem. Byly to její už 34. stupně vítězů v závodech SP a deváté během této sezóny! A navíc v Anterselvě konečně na bedně!
(+) Michal Krčmář bodoval počtrnácté v řadě a posedmé v této sezóně doběhl v elitní desítce (8. ve vytrvalostním závodě). Ve SP je jedenáctý.
(+) Eva Puskarčíková potvrdila úžasnou stabilitu. Desetkrát z 15 závodů skončila do 15. místa. V Anterselvě byla 13. (vytrvalostní závod) a 11. (závod s hromadným startem). Ve SP drží osmé místo.
(+) Ve štafetách prolomila Veronika Vítková střelecké trápení, když obě položky zvládla bezchybně
(+) Naděje? I když se ne vše daří, dokáže být český tým vidět (Gábina, Michal, Eva, …). Navíc, věřme, bude mít „Anterselva 2017“ především dlouhodobější efekt. Vysokohorské prostředí je pro základ českého týmu místem přípravy na mistrovství světa v Hochfilzenu!

Na Evu Puskarčíkovou je během této sezóny spolehnutí

Na Evu Puskarčíkovou je během této sezóny spolehnutí

 

Tomáš Hermann