Životní výsledek Lei Johanidesové v IBU Cupu – 2. místo!

04. února, 2017

Zatím životního výsledku dosáhla v IBU Cupu česká biatlonistka Lea Johanidesová. Dnes ve stíhacím závodě žen na 10 km VI. kola IBU Cupu 2016/2017 ve slovenském Osrblie vybojovala druhé místo! V průběžné pořadí IBU Cupu jí patří 14. příčka. Dobře si v závodě mužů na 12,5 km počínal tak Lukáš Kristejn, který po čtvrtém místě ve sprintu dnes doběhl na sedmém místě a v průběžné pořadí IBU Cupu je 15., hned za Tomášem Krupčíkem.

„Věděla jsem, že deváté místo po sprintu je do stíhacího závodu dobrou výchozí pozicí,“ vyprávěla po závodě Lea Johanidesová, která se na druhém místě usadila po třetí položce. „Na ležky jsem si věřila, ale na stojky se mi už docela klepaly nohy. Terče jsem trefila, ale ani nevím jak. Důležité je, že spadly,“ smála se rodačka z České Třebová.

Lea Johanidesová si právě kráčí pro druhé místo ve stíhačce VI. kola IBU Cupu v Osrblie

Lea Johanidesová si právě kráčí pro druhé místo ve stíhačce VI. kola IBU Cupu v Osrblie

Ke konci závodu i bezprostředně po něm pocítila velkou úlevu. „Uvědomila jsem si, že jsem něco dokázala, že se mi něco povedlo. Ale asi to ještě potřebuji vstřebat. Radost mám však velikou!“
V závěrečném okruhu musela členka SKP Kornspitz Jablonec odolat tlaku Denise Herrmannové z Německa, bronzové medailistky ze štafet na 4×5 km běžkyň na olympijských hrách v Soči 2014 a v Osrblie vítězky pátečního sprintu. „Měla jsem stále tendenci se otáčet, ale přestože mě Denise dotahovala, cílovou rovinku už jsem si mohla vychutnat.“ Vždyť i Leu Johanidesovou zastihl dnešní stíhací závod v dobré běžecké formě. Na trati měla šestý nejrychlejší čas a na německou biatlonistku ztratila v běžecké části 10 km dlouhého závodu pouze 1:15,7 minuty.

Lea Johanidesová s trenérem Marianem Málkem

Lea Johanidesová s trenérem Marianem Málkem

„Ano, asi je to pro mě zatím životní výsledek a také, věřím, určité nakopnutí do další části sezóny a snad i kariéry,“ přála se česká olympionička ze Soči, byť v Rusku před třemi lety plnila jen roli náhradnice. „Už jsem v této sezóně skončila čtyřikrát v desítce IBU Cupu a snad to tak půjde i dále.“

 

Jak si vedli další čeští biatlonisté?

Ve stíhačce žen obsadila Jessica Jislová (19. na startu) 15. místo, Veronika Zvařičová (43.) 34. pozici a Lída Horká (40.) 36. příčku. V kategorii mužů doběhl Jaroslav Soukup 11., kdy na trať vybíhal jako 14. v pořadí. Tomáš Krupčík (startoval jako 27.) skončil hned za ním na 12. místě. Ondřej Hošek (35.) bodoval 32. příčkou a Matěj Krupčík si polepšil z 39. na 37. pozici.

Jaroslav Soukup a Lukáš Kristejn se v průběhu stíhačky potkali na trati 12,5 km dlouhého závodu

Jaroslav Soukup a Lukáš Kristejn se v průběhu stíhačky potkali na trati 12,5 km dlouhého závodu

 

Výsledky stíhacího závodu žen na 10 km IBU Cupu v Osrblie

Výsledky stíhacího závodu mužů na 12,5 km IBU Cupu v Osrblie

 

Tomáš Hermann

Foto: Tomáš Bláha