Štafeta žen potěšila na závěr II. kola SP v Hochfilzenu šestou příčkou

10. prosince, 2017

Radost závěrem. Tak stručně lze vyhodnotit šestou příčku českých žen ve štafetách na 4x 6km II. kola Světového poháru v rakouském Hochfilzenu. Jedná se zatím o nejlepší výsledek českého týmu v sezóně. Ani přes jedno trestné kolo na druhém úseku neztratily Eva Puskarčíková, Jessica Jislová, Markéta Davidová a Veronika Vítková kontakt s čelem závodu a zůstaly necelou půlminutu od stupňů vítězek! Po čase se tak úsměv objevil i ve tváři trenéra Zdeňka Vítka. „Co mě potěšilo nejvíce? Právě to šesté místo,“ dodal lapidárně. Vyhrály Němky, před Ukrajinkami a výborně finišující Francií.

Už Eva Puskarčíková na prvním úseku rozjela českou štafet nadějně. Čtvrtý běžecký čas znamenal průběžné páté místo

Už Eva Puskarčíková na prvním úseku rozjela českou štafet nadějně. Čtvrtý běžecký čas znamenal průběžné páté místo

 

Jak své vystoupení viděly české reprezentantky?
Eva Puskarčíková:
„Na stojce jsem už byla ve velké krizi, nohy se mi klepaly, v komoře jsem měla poslední náboj… nakonec terč spadl ani nevím jak. Každopádně se mi hodně ulevilo. Střelba mě však mrzí, měla jsem přivést mnohem menší ztrátu. Na trati jsem se dnes cítila snad nejlépe v dosavadním průběhu sezóny, a tak věřím, že se začínám rozjíždět.

Jessica Jislová:
„Od prvních metr jsem se snažila držet tempo se soupeřkami. Ale zřejmě to bylo na mně moc rychlé a na stojce mě to doběhlo. Vůbec jsem se nedokázala dostat do stabilní polohy.“

Jessicu Jislovou trestné kolo mrzelo, ale jinak ve štafetě obstála se ctí

Jessicu Jislovou trestné kolo mrzelo, ale jinak ve štafetě obstála se ctí

Markéta Davidová:
„Spadl mi kámen ze srdce. Se střelbou jsem opravdu moc spokojená. Doufala jsem, že v závěru ještě ztrátu trochu stáhnu, ale už jsem více nemohla. V juniorské kategorii nejezdíme tři závody ve třech dnech, a to se asi projevilo. Navíc jsem prostě neměla. A zdali zůstanu ve Světovém poháru? Sama bych asi raději běžela IBU Cup v Obertilliachu, ale bude záležet na tom, jak se spolu domluví trenéři.“

Veronika Vítková:
„Mrzí mě jedna věc a to, že jsem vstoje netrefila poslední terč hned na první dobití. Mohli jsme skončit ještě o jedno místo výš, před Švýcarkami. Ze šestého místa ale máme i tak radost, před závodem jsme v to s holkami určitě nedoufaly.“

Markéta Davidová se v české reprezentaci rychle zabydlela, zdá se :-)

Juniorka Markéta Davidová se v české reprezentaci rychle zabydlela, zdá se 🙂

 

Česká štafeta pod statistickým drobnohledem
ŽENY 4×6 km – 6. místo odstup 1:34,1 / střelba 1+12

Eva Puskarčíková
Pořadí na předávce 5., odstup +29,4 s, celkový čas 19:17,6 (5.), běžecký čas 16:36,1 (na úseku 4.), střelba vleže 0+1/vstoje 0+3 se ztrátou na úseku 31,0 s (12.)

Jessica Jislová
Pořadí na předávce 11., odstup +1:30,9 min, celkový čas 19:57,0 (14.), běžecký čas 16:34,9 (16.), střelba vleže 0+2/vstoje 1+3 se ztrátou na úseku 24,0 s (6.)

Markéta Davidová
Pořadí na předávce 7., odstup +1:38,5 min, celkový čas 18:45,3 (na úseku 3.), běžecký čas 16:15,2 (5.), střelba vleže 0+0/vstoje 0+1 se ztrátou na úseku 15,0 s (4.)

Veronika Vítková
Pořadí v cíli 6., odstup +1:34,1 min, celkový čas 18:10,6 (4.), běžecký čas 15:39,3 (7.), střelba vleže 0+0/vstoje 0+2 se ztrátou na úseku 6,0 (2.)

Odstříleno, hotovo, Veronika Vítková dává zbraň na záda a běží české štafetě pro šesté  místo

Odstříleno, hotovo, Veronika Vítková dává zbraň na záda a běží české štafetě pro šesté místo

 

HOCHFILZEN – výsledky štafet žen na 4x 6 km

HOCHFILZEN – Pořadí poháru národů

 

Tomáš Hermann

Foto: Petr Slavík