Ve stíhacím závodě neudržely Češky nadějné pozice po sprintu. Veronika Vítková 14.

06. ledna, 2018

Za běžeckými i střeleckými výkony ze sprintu zaostaly v dnešních stíhacích závodech IV. kola Světového kola v Oberhofu české biatlonistky. Výsledkem je, že celá trojice si v umístění pohoršila. Veronika Vítková ztratila 11. míst a skončila 14., Eva Puskarčíková klesla o 13. příček a doběhla na 23. pozici. Obě minuly celkem tři terče. Jessica Jislová netrefila čtyři terče a ztratila pět míst. Výsledkem je 48. pořadí. Suverénně vyhrála Anastázia Kuzminová ze Slovenska před Italkou Dorotheou Wierrovou a Vitou Seměrenkovou z Ukrajiny.

Přesto lze pozitiva na vystoupení českých žen najít. Veronika Vítková postoupila z 9. na 8. příčku průběžné klasifikace Světového poháru. Eva Puskarčíková si polepšila o dvě místa na 28. pozici.

Veronika Vítková ví, že má o čem přemýšlet...

Veronika Vítková ví, že má o čem přemýšlet…

Trenér Zdeněk Vítek v rozhovoru pro Českou televizi k výkonu Veroniky Vítkové poznamenal: „Jedna chyba v každé položce to není špatná, ale ani dobrá střelba. Spíše než posun kupředu znamená ztrátu.“ Třetí žena sprintu vynulovala až poslední čtvrtý terč. „To Veroniku udrželo v první patnáctce, což je stále kvalitní výsledek,“ dodal Zdeněk Vítek. Eva Puskarčíková se pohybovala stále v první desítce, protože střílela bezchybně. To bohužel platilo do sedmnácté rány. Poslední tři už terče minula a bylo z toho konečné 23. místo. „Už první Evina stojka nebyla odstřílená v rytmu, ale ještě se jí dařilo terče trefit. Bohužel při poslední položce to neplatilo. Zřejmě už únava sehrála svoji roli.“

Eva Puskarčíková ztratila nadějně rozjetý závod v závěrečné položce, tři chyby znamenaly 450 metrů navíc

Eva Puskarčíková ztratila nadějně rozjetý závod v závěrečné položce, tři chyby znamenaly 450 metrů navíc

OBERHOF – výsledky stíhacího závodu žen na 10km

OBERHOF – průběžné výsledky SP

Jessica Jislová se při nástřelu potkala s Finskou Kaisou Maekaeraeinenovou. V závodě to však neplatilo...

Jessica Jislová se při nástřelu potkala s Finskou Kaisou Maekaeraeinenovou. V závodě to však neplatilo…

Tomáš Hermann

Foto: Petr Slavík