Ondřej Moravec doběhl v Anterselvě desátý ve sprintu mužů na 10 km

19. ledna, 2018

Desáté místo Ondřeje Moravce je nejlepším výsledkem českých mužů ze sprintu na 10 km VI. kola Světového poháru. Ve větrném závodě letohradský biatlonista bezchybně střílel, a to jako jediný z českého kvinteta. Nikdo další už nebodoval a jen dva postoupili do sobotního stíhacího závodu. Michal Šlesingr obsadil po dvou chybách vstoje 55. místo a Adam Václavík dokončil závod po čtyřech chybách vstoje na 58. místě. Michal Krčmář byl klasifikovaný na 62. pozici a Lukáš Kristejn skončil 81. ze 109 startujících. Vyhrál Nor Johannes Thingnes Boe, druhý skončil Martin Fourcade z Francie a ze třetího místa se raduje Arnd Peiffer z Německa.

„Na střelnici byl dnes závod hodně složitý. Někdo měl podmínky extrémně těžké, někdo na tom byl lépe, ale to samozřejmě není omluva chyb. Z desátého místa Ondry Moravce máme velkou radost. To je výsledek na vysoké úrovni. Výkony ostatních jsou pro mě však zklamáním, a to znamená, že do spokojenosti mám daleko,“ hodnotil závod trenér českého výběru Michael Málek.

Ondřej Moravec zvládl dnešní sprint bezchybně.

Ondřej Moravec zvládl dnešní sprint bezchybně.

Ondřej Moravec byl spokojený s bezchybným výkonem ve střelecké části, ale běh pro něho nebyl jednoduchý. „Ráno jsem se probudil se zablokovaným krkem a po celou trať jsem se necítil dobře, přímo bych řekl, že jsem se cítil blbě. Do závodu jsem šel s tím, že se pokusím o nulu a jsem moc rád, že jsem to dokázal.“

Ondřej Moravec se v průběžné klasifikaci SP posunul na 23. místo, naopak Michal Krčmář si o tři příčky pohoršil na 24. pozici. Každopádně oba nastoupí v neděli do závodu s hromadným startem, a to je určitě pozitivní.

 

ANTHOLZ/ANTERSELVA – výsledky sprintu mužů na 10 km  

 

Při položce vleže neminul Michal Šlesingr ani jeden terč. Bohužel po stojce musel na dva trestné okruhy...

Při položce vleže neminul Michal Šlesingr ani jeden terč. Bohužel po stojce musel na dva trestné okruhy…

 

Tomáš Hermann

Foto: Petr Slavík