Dárek k narozeninám: Lucie Charvátová šestá ve sprintu VI. kola IBU Cupu

02. února, 2018

Šestým místem překvapila i potěšila Lucie Charvátová v dnešním sprintu VI. kola IBU Cupu, které hostí jihotyrolský Martell, či severoitalské Val Martello. Jak chcete 😊. Lucie zvládla během 7,5 km dlouhého závodu bezchybně úvodní ležku a vstoje minula pouze jeden terč. V kategorii mužů potvrdil na desetikilometrové trati dobrou formu posledních dnů Tomáš Krupčík, jenž se přes dvě zaváhání vstoje dokázal probít do elitní desítky na 9. místo! Vyhráli ruští biatlonisté Viktoria Slivková a Alexander Loginov.

„Myslím, že Lucka si nadělila pěkný dárek ke svým pětadvacátým narozeninám, které oslavila ve čtvrtek,“ řekl s jejím výkonem spojený trenér Marian Málek. „Věřím, že to byl pro Lucku průlom a ještě nám v této sezóně ukáže, že biatlon nezapomněla. Obě položky zvládla nejlépe za poslední měsíce. Navíc také slušně běžela,“ připomněl trenér její celkově 16. běžecký čas. „Těší mě, že i družstvo děvčat má  díky Lucii konečně v této sezóně pódiové umístění.“

Lucie opět na “širokém” pódiu!

Jak si vedli další Češi?
V závodě žen střílela Lea Johanideosvá bezchybně, ale až 51. běžecký čas ji seslal na konečnou 30. pozici. Osobní maximum si zajela nejmladší členka týmu Anna Tkadlecová, jež minula jeden terč, zaostala pouhé 2,2 sekundy za Leou Johanidesovou a obsadila 33. příčku. Lída Horká skončila obsadila po pěti chybách na střelnici 48. v pořadí.
V závodě mužů se na bodované příčky dostali ještě 27. Matěj Krupčík a 32. Ondřej Hošek. Oba minuli po jednom terči. Lukáš Kristejn obsadil 47. místo a Milan Žemlička skončil na 51. pozici. V souhrnu pak český tým pojistil průběžnou pátou příčku v Poháru národů IBU Cupu mezi muži!

VI. kolo IBU Cupu pokračuje v sobotu stíhacími závody.

 

MARTELL/VAL MARTELLO – výsledky sprintu žen na 7,5 km
MARTELL/VAL MARTELLO – analytické výsledky sprintu žen na 7,5 km
MARTELL/VAL MARTELLO – průběžné pořadí Poháru národů IBU Cupu v kategorii žen

 

MARTELL/VAL MARTELLO – výsledky sprintu mužů na 10 km
MARTELL/VAL MARTELLO – analytické výsledky sprintu mužů na 10 km
MARTELL/VAL MARTELLO – průběžné pořadí Poháru národů IBU Cupu v kategorii mužů

 

Tomáš Hermann

Foto: Marian Málek