Stíhací závody VI. kolo IBU Cupu českým barvám průnik mezi elitu nepřinesly

03. února, 2018

Umístěními ve druhé desítce zakončili čeští biatlonisté účinkování ve VI. kole IBU Cupu, které hostilo italské Val Martello. Ve stíhacím závodě žen na 10 km obsadila Lucie Charvátová, šestá žena sprintu, 15. místo. Na 12,5 km dlouhé trati mužů si Matěj Krupčík polepšil o 10 míst, když doběhl na 17. pozici. Ondřej Hošek předběhl 11 soupeřů a obsadil 21. příčku. Tomáši Krupčíkovi nevyšel závod střelecky. Minul šest terčů, z toho tři hned na první položce, a z devátého místa na startu klesl na 25. v cíli. Vyhráli Rusové Anastázia Zagorujková a Alexander Loginov.

Jak si vedli další Češi? Lea Johanidesová obsadila 32. místo, Ludmila Horká skončila 43. a Anna Tkadlecová doběhla hned za ní. Milan Žemlička a Lukáš Kristejn byli v závodě mužů dostiženi.

 

IBU Cup bude mít nyní měsíční pauzu a vyvrcholí až v březnu dvěma koly v Rusku. Nejprve hostí VII. kolo Uvat (9. – 11. 3.), a pak se biatlonisté přesunou k VIII. kolu do Chanty-Mansijsku (13.-17. 3.).   

„Ještě máme v plánu se zúčastnit Německého poháru v Altenbergu příští týden, a pak nás bude čekat finální příprava před vyvrcholením IBU Cupu,“ upřesňuje trenér Marian Málek nejbližší program B týmu.   

 

Tomáš Hermann

Foto: Tomáš Bláha