Sedmé místo česká štafety v Pchjongčchangu na začátku konce skvělé generace sportovců

23. února, 2018

Biatlonová klání na XXIII. zimních olympijských hrách jsou za námi. Štafety mužů se pro nás vyvíjely excelentně. Zkušení harcovníci Ondřej Moravec a Michal Šlesingr ukázali, že stále umí! Po dvou úsecích se český tým vyhříval na prvním místě! A to nebyl sen. Škoda jen, že někdo prostě neodpískal konec 😊… Jak Jaroslav Soukup, tak i Michal Krčmář bojovali, ale prostě pátek 23. února 2018 nebyl jejich dnem. Na třetím a čtvrtém úseku nashromáždila česká štafeta propastnou ztrátu 4:07,1 minuty. Výsledkem bylo slušné sedmé místo, které však po průběhu závodu vyznívá spíše jako zklamání. Nejlepší  generace českého biatlonu snila a určitě si i zasloužila radostnější loučení s olympijskými kruhy. Přesto všechno to byla úžasná párty. Co myslíte? Navíc v případě Michala Šlesingra nebo Ondřeje Moravce může ještě pokračovat…

Senzační tažení olympiádou korunovali Švédové svým druhým zlatem! Se stříbrem se museli spokojit Norové, stejně jako s bronzem Němci. 

Tenhle borec si prostě olympijskou placku zaslouží. Boušku, Peking 2022 klepe na dveře! 😉

Jak závod viděl český tým, závodníci i trenéři? Proč chce kariéru ukončit Jaroslav Soukup. Co čeká nebo nečeká české biatlonisty dále? Nabízíme Vám přehled napříč českými médii.

O štafetách
iSport
iDNES
Česká televize

O Jaroslavu Soukupovi
iDNES
iSport
iRozhlas
Česká televize

O SP v Ťumeni
iRozhlas
iDNES
iSport

O  sqělé generaci
sport.cz
Česká televize

 

Tomáš Hermann

Foto: Pavel Lebeda, olympic.cz