V čele s olympijskými medailisty. Češi nominovali na první závody v Pokljuce

28. listopadu, 2018

Bez větších překvapení se obešla nominace českých trenérů na první závody Světového poháru v Pokljuce. Zároveň jsou známá i jména těch, kteří začnou sezónu v IBU Cupu.

Do Pokljuky v úterý odletěla čtveřice Michal Krčmář, Tomáš Krupčík, Ondřej Moravec a Michal Šlesingr. Doma zatím zůstává Adam Václavík, který bojuje s nachlazením. Do Slovinska by měl přicestovat později.

Trenér mužů Zdeněk Vítek měl o nominaci již delší dobu jasno. „Těchto pět kluků nám vycházelo celkem jasně na základě letní přípravy i závodů. Dobře pracují i Ondra Hošek, Milan Žemlička a Kuba Štvrtecký. Šance dostat se do Světového poháru je u nich poměrně velká. Věřím, že si dobře zazávodí, kolikrát je možná zajímavější pohybovat se vepředu na IBU Cupu než vzadu na svěťáku.“

Zdeněk Vítek má po povedené přípravě důvod k úsměvu

Sestavu žen podle očekávání tvoří pětice Markéta Davidová, Lucie Charvátová, Jessica Jislová, Eva Puskarčíková a Veronika Vítková.

Ani kouč žen Egil Gjelland nemusel při výběru jmen pro Pokljuku řešit zásadnější dilema. „Mladé biatlonistky mají určitě cestu do Světového poháru otevřenou. Ale je v pořádku, že se některé holky kvalifikovaly na základně výsledků z loňska. Potřebují mít pocit důvěry. Na druhou stranu musí mít zase ostatní vidinu toho, že je šance probojovat se nahoru.“

Egila Gjellanda ještě před začátkem tiskové konference „obklíčili“ novináři

Česká nominace pro Světový pohár v Pokljuce

Muži: Michal Krčmář, Tomáš Krupčík, Ondřej Moravec, Michal Šlesingr, Adam Václavík

Ženy: Markéta Davidová, Lucie Charvátová, Jessica Jislová, Eva Puskarčíková, Veronika Vítková

Česká nominace pro IBU Cup v Idre

Muži: Ondřej Hošek, Jakub Štvrtecký, Milan Žemlička

Ženy: Ludmila Horká, Natálie Jurčová, Anna Tkadlecová, Tereza Vinklárková

 

Karel Halberštádt

Foto: Petr Slavík