Češi v akci, 15. 12. - Ke Světovému poháru a IBU Cupu se přidává IBU Junior Cup

15. prosince, 2018

Je před námi pořádně nabitá biatlonová sobota. Stíhacími závody pokračuje Světový pohár v rakouském Hochfilzenu, IBU Cup v italském Ridnaun má na programu sprinty a IBU Junior Cup otevřou vytrvalostní závody ve švýcarském Lenzerheide.

Sobotu načnou závody nižších soutěží. Ve druholigovém IBU Cupu bude hájit české barvy osm biatlonistů včetně juniorů Terezy Vinklárkové, Petry Suché, Barbory Smetanové a Vítězslava Horniga.

Bez těchto jmen se tak musí obejít juniorská reprezentace. Oporami 10členné sestavy pro úvodní závody IBU Junior Cupu by měli být Mikuláš Karlík a Tereza Voborníková.

Nejvíce sledované budou samozřejmě závody Světového poháru v Hochfilzenu. Do stíhaček vyrazí čtyři čeští reprezentanti a nejlepší výchozí pozici má 20. Michal Krčmář. Trenéři se rozhodli před štafetou šetřit Evu Puskarčíkovou která bojuje se začínající virózou.

Podle předpovědi to ve všech třech střediscích vypadá podobně: Slunečné počasí, ale pořádná zima. 🙂

10:00 – IBU Cup – sprint žen

10:00 – IBU Junior Cup – vytrvalostní závod juniorů

11:30 – Světový pohár – stíhací závod žen

13:00 – IBU Cup – sprint mužů

13:30 –IBU Junior Cup – vytrvalostní závod juniorek

  • Česká čísla: 7. Tereza Voborníková, 10. Eliška Teplá, 49. Eliška Svobodová, 59. Veronika Macková, 74. Karolína Dusilová, 82. Iva Křižovičová, 111. Klára Polednová
  • Startovní listina
  • Online výsledky

14:45 – Světový pohár – stíhací závod mužů

 

Karel Halberštádt

Foto: Petr Slavík