Češi v akci, 24. 1. – Světový pohár v Anterselvě zahájí sprint žen, jede se i IBU Cup

24. ledna, 2019

Třetí lednovou zastávku Světového poháru v italské Anterselvě dnes otevře sprint žen. Na jeho startu bude pětice českých reprezentantek včetně Veroniky Vítkové, která obhajuje bronz z loňského roku. Zároveň se Světovým pohár se koná i druholigový IBU Cup ve švýcarském Lenzerheide. V úvodních sprintech se představí šest Čechů v čele s Michalem Šleisingrem.

Sprint žen, který by mělo v Anterselvě provázet slunečné, ale mrazivé počasí, bude pro české fanoušky zajímavý hned od začátku. S číslem 5 totiž vyjede Markéta Davidová a s číslem 7 Eva Puskarčíková. Té se v minulých závodech v italském středisku poměrně dařilo, konkrétně v posledním sprintu končila 23.

Ještě víc se ovšem vedlo Veronice Vítkové, která s číslem 42 na hrudi bude obhajovat bronz. Jessica Jislová zase v posledním sprintu v Antholzi vybojovalo životní 15. příčku, vysoko položená trať jí sedí. Dnes bude mít číslo 85. Ještě před ní se na trať jako 62. vydá Lucie Charvátová.

Jedno varování, kdybyste chtěli od televize odcházet dříve. Jako poslední, s číslem 97, se na trať vydá Laura Dahlmeierová.

Ještě před startem sprintu žen v Anterselvě budeme znát výsledky sprintů v rámci druholigového IBU Cupu.  Buďme zvědaví, jak si povede Michal Šlesingr, který se minulý týden vrátil po dlouhé pauze 20. a 24. místem.

10:00 – IBU Cup – sprint žen

13:00 – IBU Cup – sprint mužů

14:30 – Světový pohár – sprint žen

  • Česká čísla: 5. Markéta Davidová, 7. Eva Puskarčíková, 42. Veronika Vítková, 62. Lucie Charvátová, 85. Jessica Jislová
  • Startovní listina
  • TV přenosy: 14:00 ČT sport, 14:20 Eurosport 1
  • Online výsledky

 

Karel Halberštádt

Foto: Petr Slavík