Krčmář dojel ve stíhačce v Anterselvě 12. Krupčík slaví postup do hromadného startu

26. ledna, 2019

Čeští biatlonisté pokračují v italské Anterselvě v úspěšném tažení. Michal Krčmář si ve stíhacím závodě oproti sprintu ještě o příčku polepšil a dojel 12. Tomáš Krupčík rovněž poskočil, a to dokonce na životní 18. místo. Tím si zároveň zajistil účast v nedělním závodě s hromadným startem.

 

Závod ve zkratce

Čeští biatlonisté byli zase vidět. Michal Krčmář se od začátku závodu pohyboval na začátku druhé desítky, i když na každé položce krom té první jednou chyboval. Trestným kolům se ale v lehce větrných podmínkách nevyhnuli ani další biatlonisté. Krčmář navíc velmi dobře běžel, a tak se v cíli radoval z 12. místa.

Na tomto místě Bimbo opět těsně přišel o desítku

Spokojený mohl být i Tomáš Krupčík. Střílel takřka stejně jako Krčmář, jen na třetí zastávce se dopustil dvou omylů. I on si však počínal velmi dobře na trati, díky čemuž dorazil do cíle jako 18. O jednu pozici si tak vylepšil své maximum ve Světovém poháru a zajistil si premiérovou účast v závodě s hromadným startem.

Křupas právě získává vstupenku do masáku

Johannes Thingnes Bø si vcelku jednoznačně došel pro jedenácté vítězství v sezóně. Za ním se seřadili čtyři Francouzi – Antonin Guigonnat, Quentin Fillon Maillet, Simon Desthieux a Martin Fourcade.

Kluci jsou hodní, že nechali i ostatní závodit na Francouzském poháru

Nor má v čele Světového poháru náskok již 252 bodů na Alexandra Loginova. Michal Krčmář figuruje na 14. příčce a Ondřej Moravec, který se dnes po dohodě s trenéry rozhodl pošetřit síly, je 20. Oba se tak kvalifikovali do závodu s hromadným startem. Tomáš Krupčík drží 51. příčku. On bude zítra startovat jako jeden z pětice biatlonistů mimo Top 25, kteří posbírali v Anterselvě nejvíc bodů.

Zajímavá čísla

  • Čeští biatlonisté velmi dobře běželi. Michal Krčmář dosáhl na 17. čas se ztrátou 41 sekund na Johannese Thingnese Bøho, Tomáš Krupčík byl jen o jednu sekundu a pozici horší.
  • Ale třeba na čtvrtého nejrychlejšího Martina Fourcada Češi ztratili jen 21, resp 22 sekund.
  • Tomáš Krupčík byl s časem 1:54 21. nejrychlejším střelcem, střílel o 10 sekund pomaleji než Johannes Thingnes Bø, který ale minul o jeden terč méně.

A Anders Bratli se mohl radovat… Samozřejmě až o pár sekund později po dojezdu českých reprezentantů

  • Michal Krčmář sice trávil na střeleckém stavu o 17 sekund déle než Krupčík (48. čas), ale ušetřil zhruba 23 sekund za jedno trestné kolo.
  • Kdyby se nepočítaly rozestupy ze sprintu, tak byl dnes Johannes Thingnes Bø o 24,5 sekundy pokořen Alexandrem Loginovem. Michalu Krčmářovi by patřilo 14. místo a Tomáši Krupčíkovi 19.
  • Velký posun udělal na startu 26. a v cíli 7. Alexandr Loginov. Skokanem závodu ale je Bělorus Raman Jaljotnau, který vystartoval jako předposlední a dojel 31.

Výsledkový servis

Příští závod

Závod s hromadným startem mužů za účasti tří Čechů vypukne v Anterselvě v neděli v 15:30. Už od 12:45 čeká hromadný start Markétu Davidovou a dalších 29 žen.

 

Karel Halberštádt

Foto: Petr Slavík