Češi v akci, 27. 1. – Tečku za Anterselvou udělají hromadné starty, v Osrblie začíná MSJ

27. ledna, 2019

Biatlonová neděle nabízí šest závodů a ve všech se představí čeští reprezentanti. Premiérově v této sezóně Světového poháru i v závodě s hromadným startem žen. Kromě Markéty Davidové budou v Anterselvě usilovat o další body Michal Krčmář, Ondřej Moravec a Tomáš Krupčík. Vrcholí také IBU Cup ve švýcarském Lenzerheide a naopak začíná Mistrovství světa juniorů ve slovenském Osrblie.

Markétu Davidovou dnes čeká druhý závod s hromadným startem v kariéře, při premiéře na olympiádě v Pchjongčchangu skončila 18. To Tomáš Krupčík pojede vůbec poprvé po tom, co si včera 18. příčkou vylepšil životní maximum ve Světovém poháru. Na startu budou i Michal Krčmář a snad již odpočatý Ondřej Moravec.

IBU Cup má na programu závody smíšených dvojic a štafet. Čeští trenéři vsadili především na štafetu, do které posílají i Michala Šlesingra, který včera šestřil síly a vynechal stíhačku.

Mistrovství světa juniorů započnou vytrvalostní závody v dorosteneckých kategoriích. Největší šance uspět by měli mít Tomáš Mikyska a Tereza Voborníková, kteří letos úspěšně závodí mezi staršími biatlonisty.

10:00 – IBU Cup – smíšené dvojice

11:00 – Mistrovství světa juniorů – vytrvalostní závod dorostenců

12:30 – IBU Cup – smíšená štafeta

12:45 – Světový pohár – závod s hromadným startem žen

14:00 – Mistrovství světa juniorů – vytrvalostní závod dorostenek

15:30 – Světový pohár – závod s hromadným startem mužů

 

Karel Halberštádt

Foto: Petr Slavík