Krčmář skončil v závěrečném hromadném startu v Anterselvě 23., Moravec 25.

27. ledna, 2019

Šestý díl Světového poháru v italské Anterselvě uzavřel závod s hromadným startem mužů. Čeští reprezentanti nenavázali na skvělý výkon Markéty Davidové a zůstali ve třetí desítce. Michalu Krčmářovi patřilo 23. místo, Ondřeji Moravcovi 25. Tomáš Krupčík nestartoval kvůli žaludečním problémům a zvýšené teplotě.

Závod ve zkratce

Pro české reprezentanty se závod s hromadným startem nevyvíjel dobře už od samotného začátku. Zatímco 17 biatlonistů zvládlo první položku bezchybně, tak Ondřej Moravec musel na jedno trestné kolo a Michal Krčmář dokonce na dvě.

Krčmář zvládl zbytek závodu bez dalšího střeleckého zaváhání a posunul se z 29. místa alespoň na 23. O dvě příčky za ním dojel Moravec, který se své druhé chyby dopustil na třetí střelbě.

Čeští reprezentanti si dnes rezervovali zadní střelecké stavy

Z premiérového vítězství v kariéře se radoval Francouz Quentin Fillon Maillet, který spolu s Němcem Arndem Peifferem prošel dnešním závodem bez trestného kola. Peifferovi to dalo na třetí místo, šanci na druhou příčku mu v závěrečném kole vzal dvakrát nepřesný Johannes Thingnes Bø.

Nor sice byl počtvrté v sezóně pokořen, i tak ale zvýšil svůj náskok na nově druhého Martina Fourcada v hodnocení SP na 282 bodů. Michal Krčmář drží 14. příčku, Ondřej Moravec poskočil na 19. pozici.

Neobvyklý obrázek letošní sezóny – Johannes jen se stříbrem

Zajímavá čísla

  • Michal Krčmář nenavázal na své běžecké výkony z předešlých dvou závodů a s 25. časem ztratil minutu a 41,6 sekundy na nejrychlejšího Johannese Thingnese Bøa.
  • Ondřej Moravec zajel 25. čas a na Nora ztratil dvě minuty.
  • Moravec dosáhl na 18. střelecký čas. Střílel o 17 sekund pomaleji než nejrychlejší a rovněž dvakrát nepřesný Antonin Guigonnat. Krčmář byl o 5 pozic a 6 sekund horší.
  • Quentin Fillon Maillet střílel nejen bezchybně, ale i rychle. Patřil mu 11. čas se ztrátou 13 sekund na Guigonnata.
  • Jen tři biatlonisté stříleli přesněji než Češi, dvě chyby udělalo celkem devět biatlonistů.

Ondra Moravec ví, že běžecký forma není zdaleka ideální

Výsledkový servis

Příští závod

Nyní se Světový pohár na pár dní odmlčí a bude pokračovat až 7. února v kanadském Canmore. To se od 18:00 našeho času pojede vytrvalostní závod mužů, ve 22:10 se na nejdelší distanci vydají i ženy.

 

Karel Halberštádt

Foto: Petr Slavík