Ve smíšených štafetách VI. kola IBU Cupu potěšil čtvrtým místem český mix

27. ledna, 2019

Pěkné čtvrté místo obsadila česká smíšená štafeta ve složení Michal Šlesingr (na úvodním snímku), Milan Žemlička, Ludmila Horká a Anna Tkadlecová v dnešních mixech VI. kola IBU Cupu ve švýcarském Lenzerheide. V závodech singlů skončily David Tolar a Eliška Svobodová na 12. místě. Obě štafety se běžely v obráceném „gardu“ než bylo dosud zvykem. To znamená, že začínali muži a finišovaly ženy. V Poháru národů IBU Cupu drží české ženy i čeští muži po 15 z 23 závodů shodně sedmou příčku.

Anna Tkadlecová přivezla český mix do cíle na čtvrtém místě

Michal Šlesingr rozjel mix na třetím místě, když dobíjel jednou vstoje. Milan Žemlička musel dobíjet celkem pětkrát a naše štafeta byla po dvou úsecích šestá. Lída Horká použila celkem čtyři náhradní náboje, ale skvělým během, druhým nejrychlejším na úseku, vytáhla štafetu na čtvrtou pozici. Anna Tkadlecová pak, stejně jako Michal Šlesingr, dobíjela pouze jednou a čtvrtou pozici s přehledem uhájila. Vyhrál ruský kvartet, před německou a norskou čtveřicí.

Juniorka Eliška Svobodová sbírala v Arberu i Lenzerheide zkušenosti v IBU Cupu. A dnes absolvovala i svoji premiérovou singl štafetu

Do singlu vstoupil David Tolar osmým místem, juniorka Eliška Svobodová pak předávala dvanáctá. Po třech úsecích byli Češi třináctí, ale ve finiši vybojovala Eliška Svobodová 12. místo. Z vítězství se radovali Rusové, před Němci a Ukrajinci.

 

Sezóna IBU Cupu pokračuje 18. – 24. února Otevřeným mistrovstvím Evropy v běloruském Raubiči u Minsku. 

 

Výsledky singlů VI. kola IBU Cupu v Lenzerheide

Výsledky mixů VI. kola IBU Cupu v Lenzerheide

 

Tomáš Hermann

Foto: Jiří Novotný