Češi v akci, 28. 1. – Junioři se v Osrblie pokusí napodobit úspěšné dorostence

28. ledna, 2019

První den Mistrovství světa juniorů ve slovenském Osrblie přinesl českým barvám dva cenné kovy. Co den druhý? Dorostence dnes vystřídají junioři, kteří absolvují vytrvalostní závody. Mezi favority by se měli řadit i čeští reprezentanti v čele s Jakubem Štvrteckým.

Kategorie juniorů je hodně nabitá, zhruba čtvrtina ze 101členného startovního pole může atakovat nejvyšší příčky. To platí i pro české biatlonisty. Jakub Štvrtecký bude obhajovat šesté místo z loňska, letos však může čerpat i ze zkušeností ze Světového poháru. Vítězslav Hornig jde do závodu jako dorostenecký medailista, v této sezóně dokonce dosáhl na body v IBU Cupu. Mikuláš Karlík zase drží devátou příčku v hodnocení IBU Junior Cupu a může spoléhat na výborný běh. První mezinárodní zkušenosti bude sbírat Jiří Ondřejka.

A co juniorky? Ty by podle papírových předpokladů tak vysoké šance mít neměly. Na druhou stranu Petra Suchá neměla letos v IBU Cupu daleko k bodům a dobré výkony předváděla i na letním MS v NMNM. Zkušenosti mez dospělými sbírala také Klára Polednová. Eliška Teplá a Iva Křižovičová se zatím pohybovaly výhradně na juniorské úrovni.

11:00 – Mistrovství světa juniorů – vytrvalostní závod juniorů

14:00 – Mistrovství světa juniorů – vytrvalostní závod juniorek

 

Karel Halberštádt

Foto: Petr Slavík