Češi v akci, 1. 2. – Druhou polovinu MSJ v Osrblie načnou dorostenecké sprinty

01. února, 2019

První individuální starty na Mistrovství světa juniorů v Osrblie vyšly českým dorostencům znamenitě. Tereza Voborníková získala ve vytrvalostním závodě stříbro, Jakub Kocián bronz a Tereza Jandová čtvrté místo. Dnes můžou na své skvělé výkony navázat ve sprintech.

Jakub Kocián vydělal vytrvalostním závodě na přesné střelbě, minul jedený terč z 20. V Osrblie závodí ve velké pohodě a pokusí se to potvrdit i ve sprintu. Rychlý běžec Tomáš Mikyska si bude chtít trochu zlepšit náladu po tom, co ho tři chyby ve vytrvalostním závodě poslaly na 17. příčku a co musel na trestné kolo v juniorské štafetě. Petr Kánský s Jakubem Zapletalem by měli hlavně sbírat další zkušenosti na mezinárodní scéně.

Tereza Voborníková a Tereza Jandová přijely do Osrblie ve velmi dobré běžecké formě, kterou prodaly už v úvodním vytrvalostním závodě. Vinklárková dojela s jednou minelou druhá, Jandovou její jediné zaváhání na poslední střelbě připravilo o medaili. Skončila čtvrtá. Veronika Macková zahájila šampionát 40. příčkou, teprve 16letá Gabriela Masaříková se pokusí vylepšit 68. místo.

11:00 – Mistrovství světa juniorů – sprint dorostenců

14:00 – Mistrovství světa juniorů – sprint dorostenek

 

Karel Halberštádt

Foto: Jiří Novotný