Češi v akci, 3. 2. – V závěrečných stíhačkách na MSJ se představí 14 Čechů

03. února, 2019

Závěr Mistrovství světa juniorů ve slovenském Osrblie obstarají stíhací závody všech kategorií. Nejprve půjdou do akce junioři a juniorky (jejich zápolení bude přenášet živě ČT sport), po nich dorostenci a dorostenky. Čeští reprezentanti si ve sprintech vytvořili velmi dobré pozice, hned tři budou startovat z elitní desítky.

Nedělní program otevře stíhací závod juniorů, do kterého odstartuje jako desátý Jakub Štvrtecký. Druhý nejrychlejší běh ze sprintu mu dává značnou šanci na posun vpřed. To platí i pro dalšího rychlého běžce Mikuláše Karlíka, který pojede se 14.

V následné stíhačce juniorek mají dobrou startovní pozici hned tři Češky. Tu úplně nejlepší má Eliška Teplá, která i přes trestné kolo obsadila ve sprintu 16. příčku. Od elitní desítky ji na startu bude dělit 23 sekund.

Do stíhacího závodu dorostenců půjde s pětkou Tomáš Mikyska, který ve sprintu neudělal ani jednu chybu. Od prvního Alexe Cisare (syn českého otce a slovinské matky, reprezentant Slovinska) ho dělí 42 sekund, druhá příčka je ale vzdálena jen 11 sekund. Další dobrý výsledek bude chtít zapsat ve vytrvalostním závodě stříbrný a ve sprintu patnáctý Jakub Kocián.

Na úplný závěr se přihlásí o slovo dorostenky. Ty české si vedly znamenitě ve sprintu. Tereza Jandová obsadila po bezchybné střelbě deváté místo a do stíhačky jde se ztrátou minuty a 11 sekund na první místo. Hned za ní pojede s číslem 11 Tereza Voborníková, číslo 18 zase dává dobré šance Veronice Mackové.

11:00 – Mistrovství světa juniorů – stíhací závod juniorů

  • Česká čísla: 10. Jakub Štvrtecký, 14. Mikuláš Karlík, 38. Vítězslav Hornig
  • Startovní listina
  • TV přenosy: 10:55 ČT sport, 12:30 Eurosport 2 (záznam)
  • Online výsledky

12:00 – Mistrovství světa juniorů – stíhací závod juniorek

  • Česká čísla: 16. Eliška Teplá, 17. Klára Polednová, 24. Petra Suchá, 50. Iva Křižovičová
  • Startovní listina
  • TV přenosy: 11:55 ČT sport, 11:45 Eurosport 2
  • Online výsledky

14:15 – Mistrovství světa juniorů – stíhací závod dorostenců

15:20 – Mistrovství světa juniorů – stíhací závod dorostenek

 

Karel Halberštádt

Foto: Jiří Novotný