Na Světové zimní univerziádě odstartoval už i biatlon. Natálie Jurčová osmá na 15 km

04. března, 2019

V ruském Krasnojarsku odstartovaly už také biatlonové soutěže 29. Světové zimní univerziády. Na programu byly v pondělí 4. března vytrvalostní závody žen na 15 km a mužů na 20 km. V obou kategoriích zvítězili domácí biatlonisté. Mezi ženami vyhrála Natália Gerbulovová, u mužů nenašel přemožitele Nikita Poršněv. O nejlepší české výsledky se zasloužili osmá Natálie Jurčová a jedenáctý David Tolar. Na start se postavilo celkem 31 žen ze 12 zemí a 36 mužů z 13 zemí.

 

Eliška Svobodová (9) a Natálie Jurčová (28 následujíc Slovensku Lucii Repkovou (11)

 

Po úvodní bezchybné položce běžela Natálie Jurčová pátá, ale pak minula vždy jeden terč, a to znamenalo tři minuty navíc. Výsledkem byla osmá příčka za šesti Ruskami a sedmou Magdou Piczurovou z Polska. Barbora Smetanová obsadila 11. pozici, Tereza Vinklárková (na úvodním snímku) skončila 13. a Eliška Svobodová byla klasifikována na 16. místě.

David Tolar ukrajuje první metry z 20 km dlouhého závodu

 

Bezchybnou položkou vstoupil do závodu také David Tolar, který v úvodu držel průběžné sedmé místo, ale dvě chyby na úvodní stojce, a pak další zaváhání v závěru závodu znamenaly penalizaci tří minut. Za elitní desítkou, kterou uzavíral Polák Przemyslaw Pancerz zaostal jen o půl sekundy! Jakub Procházka doběhl na 13. místě. Závody se nevydařil Adamu Václavíkovi, jenž po osmi netrefených terčích obsadil 21. pozici, Jiří Mánek pak skončil hned za ním jako 22. v pořadí.

Také na Univerziádě pokračuje střelecké trápení Adama Václavíka… Věřme, že sprinty to změní

 

Výsledky vytrvalostního závodu žen na 15 km 29. SZU v Krasnojarsku
Analytické výsledky vytrvalostního závodu žen na 15 km 29. SZU v Krasnojarsku
Výsledky vytrvalostního závodu mužů na 20 km 29. SZU v Krasnojarsku
Analytické výsledky vytrvalostního závodu žen na 15 km 29. SZU v Krasnojarsku

Biatlonové soutěže 29. Světové zimní univerziády pokračují ve středu 6. března sprinty žen na 7,5 km a mužů na 10 km.

 

Trio nejlepších mužů – zleva: druhý Eduard Latypov, vítězný Nikita Poršněv (oba Rusko) a třetí Felix Emile Cottet-Puinel z Francie

 

Tomáš Hermann

Foto: krsk2019.ru