Češi v akci, 14. 3. – Na MS premiérově jedou smíšené dvojice

14. března, 2019

Na Mistrovství světa ve švédském Östersundu dnes bude mít premiéru závod smíšených dvojic. Trenéři do něj nominovali rychlé střelce Evu Puskarčíkovou a Ondřeje Moravce, kteří se pokusí prolomit smůlu v tétot dosud ne tolik úspěšné disciplíně pro české barvy. Celkem se na start postaví 29 párů. Závodit se bude i na nižší úrovni, v italském Martellu za účasti sedmi Čechů začíná finálový podnik IBU Cupu.

Českým reprezentantům se v nejmladší disciplíně tolik nedaří. V devíti závodech se jen třikrát vešli do elitní desítky, nejlepším umístěním je šesté místo Gabriely Koukalové a Ondřeje Moravce z Kontiolahti 2017. Moravec startoval ve smíšených dvojicích dvakrát, Eva Puskarčíková čtyřikrát.

Dá se očekávat velmi zajímavá podívaná, hvězdné páry nasazují Norsko, Švédsko, Itálie, Německo či Rakousko. Příznivá je i předpověď počasí, nemělo by foukat ani sněžit.

Zároveň s Mistrovstvím světa se rozbíhá poslední díl druholigového IBU Cupu. Dnešní sprinty v italském Martellu pojede sedm českých reprezentantů včetně tří juniorů. Devatenáctiletý Mikuláš Karlík bude debutovat mezi dospělými.

10:00 – IBU Cup – sprint mužů

13:00 – IBU Cup – sprint žen

17:10 – Mistrovství světa – smíšené dvojice

 

Karel Halberštádt

Foto: Petr Slavík