10 otázek: Proč Adam Václavík neudržel v ruce příbor a čím si splnil sen?

25. září, 2019

Čekání na novou sezónu si zkrátíme seriálem 10 otázek. Na české biatlonisty čeká dotazník, při kterém budou pátrat v paměti: Co posledního viděli, slyšeli, četli, dělali…

Hostem pátého dílu je Adam Václavík.

 

 

 

1) Poslední trénink, kdy jsi toho měl fakt dost?

To bylo nedávno v Novém Městě na Moravě. Dopoledne jsme měli výběhy, které jsme už dlouho neabsolvovali. Samozřejmě v přípravě běháme, ale výběhy jsou specifické. Byl to pro tělo šok. Odpoledne jsme zase dostali zabrat v posilovně. Pak jsem byl rád, že jsem udržel příbor. (smích) Celý ten týden v Novém Městě byl hodně intenzivní, měl jsem toho plné zuby. Byla to moje první letošní krizička.

2) Poslední moment v biatlonu, který ti udělal velkou radost?

Počkej, tak to je tak 10 let zpátky… (smích) Ne, naposled jsem měl radost na IBU Cupu v Dusznikách, kde se mi poprvé na mezinárodní scéně podařilo zastřílet za nula. Dojel jsem třetí, ale potěšila mě hlavně ta střelba.

3) Tvé poslední zranění?

Větší zranění mě potkalo před olympiádou v Pchjongčchangu dva roky zpátky. Ve Francii jsem si zlomil kotník. Od té doby se mi naštěstí větší zdravotní komplikace vyhýbají.

4) Poslední sport, který sis zkusil mimo biatlon a tréninkové prostředky s ním spojené?

Naposled jsem hrál s přítelkyní tenis. Nehráli jsme na body, ale samozřejmě bych vyhrál. (smích) A po sezóně jsme byli na dovolené na Srí Lance, kde jsem si vyzkoušel surfování. Tím jsem si splnil sen.

5) Poslední seriál, na který jsi koukal?

Nejsem úplně seriálový typ. Přijde mi, že na to nemám tolik času. Viděl jsem Černobyl a teď jsem koukal na první díl Lajny.

6) Poslední, co jsi poslouchal?

V autě jsem poslouchal Evropu 2.

7) Poslední, co jsi četl?

Teď mám rozečtenou knížku Umění dýchat a jako poslední jsem dočetl Sedm poselství.

8) Poslední hra, kterou jsi hrál?

Hrál jsem postřehovou hru Dobble. Moc mi to nešlo, ale bylo to dobré odreagování.

9) Tvá poslední dovolená?

To byla ta Srí Lanka, kterou jsme si moc užili. Odletěli jsme asi pět dní před tím atentátem, takže jsme to naštěstí přežili ve zdraví.

10) Poslední párty, na které jsi byl?

Nevím, jestli se tomu dá říkat párty, ale v Norsku na Blinkfestivalenu jsme měli banket.


10 otázek


 

Karel Halberštádt

Foto: Petr Slavík