10 otázek: Lída Horká o skvělé partě v týmu a dovolené, kterou Egil nezná

20. října, 2019

Čekání na novou sezónu si zkrátíme seriálem 10 otázek. Na české biatlonisty čeká dotazník, při kterém budou pátrat v paměti: Co posledního viděli, slyšeli, četli, dělali…

Hostem dvanáctého dílu je Ludmila Horká.

 

 

 

 

1) Poslední trénink, kdy jsi toho měla fakt dost?

Mám spíš tréninky, při kterých se cítím líp nebo hůř. S Egilem jsem ještě nezažila, že bych toho měla fakt dost. Zohledňuje naše pocity, v případě potřeby vymyslí nějakou lehčí alternativu nebo nám dá volno, abychom byly připravené na stěžejší tréninky. Vzpomínám si na jeden trénink v létě v Norsku, kdy jsme jezdily maximální výjezdy. Zhoršovaly se mi časy, tak Egil řekl, ať raději skončím a jdu regenerovat. Takže jsme si s Jessicou máchaly nohy v potůčku a holky ještě pokračovaly.

2) Poslední moment v biatlonu, který ti udělal velkou radost?

Mně dělá biatlon radost pořád. Máme s holkami i s trenéry v poslední době skvělou partu. Když vezmu výsledky, tak to bylo v zimě na IBU Cupu v Lenzerheide. Ve sprintu jsem skončila osmá, ale ještě větší radost mi udělalo čtvrté místo se smíšenou štafetou.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

The same wave. 👭 #trainingcamp 🏖️ #gopro 📷

Příspěvek sdílený Lída Horká (@lidu_du),

3) Tvé poslední zranění?

Občas se mi zdá, že jsem z gumy. (smích) Zranění se mi docela vyhýbají, když pominu odřeniny nebo namožené svaly. Asi jsem si to vybrala v mládí.

4) Poslední sport, který sis zkusila mimo biatlon a tréninkové prostředky s ním spojené?

Asi jógu. Jedna naše rodinná příslušnice pořádá u nás na Benecku kurzy jógy a když jsem doma, tak zajdu.

5) Poslední seriál, na který jsi koukala?

Vždycky, když přijedu domů, tak koukáme se ségrou na Ulici. Jsem jejím skalním příznivcem. (smích) Ale úplně naposled jsme s přítelem koukali na seriál Sever.

6) Poslední, co jsi poslouchala?

Nové cédéčko od Chinaski. Překvapilo mě, že většina písniček je pomalých. Slibovali, že budou tvrdší. Mně se to ale líbí moc, Chinaski jsou asi má nejoblíbenější kapela.

7) Poslední, co jsi četla?

Když vezmu knížku, tak to byly Okamžiky štěstí od Patrika Hartla. V poslední době ale čtu studijní materiály do školy.

8) Poslední hra, kterou jsi hrála?

Měli jsme tady v Anterselvě takový galavečer a pak jsme se ještě sešli s holkami a Bimbem a hráli deskovku Párty alias, to je něco jako Activity.

9) Tvá poslední dovolená?

Řekla bych, že dovolená je letos pro Egila sprosté slovo, takže nám ji do plánu nezařadil (smích). Ale dal nám dva volnější týdny. Ten první jsem strávila doma na Benecku a sžívala jsem se s rolí tety, narodil se mi synovec. Ten druhý týden jsme jeli s přítelem na tři dny na Slapy. Jeden den jsme absolvovali sranda závod v triatlonu a druhý den jsme se šli na hodinu proběhnout, ale nakonec se z toho stali tři hodiny. Ten den už jsem na něj radši nemluvila, bylo by zle. (smích)

10) Poslední párty, na které jsi byla?

Asi v září na svatbě mého bratrance.


10 otázek


 

Karel Halberštádt

Foto: Petr Slavík