Čeští biatlonisté odletěli do Östersundu. Chybět bude Krupčík, u dalších je otazník

04. prosince, 2019

V pondělí před třetí hodinou odletěli čeští biatlonisté do švédského Östersundu na úvodní Světový pohár. Na letišti se sešla kompletní pětice žen a čtyři muži. Michal Krčmář přicestuje za týmem z norského Sjusjøen, kde ještě potrénoval společně s Ondřejem Hoškem a Tomášem Krupčíkem. Ten naopak start sezóny nestihne.

„Křupas do Östersundu nepojede. Je po třítýdenních antibiotikách. Možná si udělá jeden start na IBU Cupu v Sjusjøenu, když to půjde dobře, a pak za námi přijede do Hochfilzenu,“ informuje trenér mužů Zdeněk Vítek

Pro úvodní díl Světového poháru může počítat kromě Krčmáře se čtveřicí Ondřej Moravec, Michal Šlesingr, Adam Václavík a Jakub Štvrtecký. I když ani tady nemá úplnou jistotu. „Boušek má zánět na ukazováčku pravé ruky. Pojede s námi, ale podle fyzioterapeuta by měl mít čtyři, pět dní volno. Možná se to zlepší dřív.“

Naopak týmu Egila Gjellanda se větší zdravotní problémy vyhnuly, a tak do Östersundu cestuje kompletní pětice Markéta Davidová, Veronika Vítková, Eva Kristejn Puskarčíková, Lucie Charvátová a Jessica Jislová.

Do Švédska už s předstihem odjel servisní tým nově vedený Vojtěchem Prášilem. Přes norský Sjusjøen to dnes berou trenéři Zdeněk Vítek a Jiří Holubec společně s novou masérkou české reprezentace Barborou Pyrochtovou. Na úvodní závody sezóny přicestuje také sportovní ředitel ČSB Ondřej Rybář.


Nominace pro Světový pohár v Östersundu

Muži: Michal Krčmář, Ondřej Moravec, Michal Šlesingr, Jakub Štvrtecký, Adam Václavík

Ženy: Markéta Davidová, Lucie Charvátová, Jessica Jislová, Eva Kristejn Puskarčíková, Veronika Vítková

 

Karel Halberštádt

Foto: Jaroslav Svoboda