Češi v akci, 7. 12. – České muže čeká první štafeta. Navážou na úspěchy z minulé sezóny?

06. prosince, 2019

V minulé sezóně Světového poháru se českých mužům ve štafetách hodně dařilo, což korunovali skvělým čtvrtým místem na Mistrovství světa v Östersundu. Jak se jim povede na stejném místě dnes?

Zdeněk Vítek vybral čtveřici Michal Šlesingr, Ondřej Moravec, Jakub Štvrtecký, Michal Krčmář. Výběr vysvětluje trenér mužů Zdeněk Vítek. „Máme tu pět kluků a jeden musel z kola ven. Bylo to těžké, protože všichni kluci jsou relativně vyrovnaní. Kuba s Bimbem jsou na tom běžecky trochu líp. Se zkušenými kluky Ondrou a Bouškem jsem trochu počítal. Řekl bych, že by mohli být jistotou, i když ve štafetě nikdy nevíte. Ondra je ve střelecké formě, běh také nebyl špatný. Boušek tu jezdí stabilní výsledky. Adamovi se povedl sprint, v individuálu byl vyčichlý a úplně se z toho ještě nevyhrabal. Nabízelo se, že bude stát. Neznamená to ale, že to nemůžeme v příští štafetě otočit.“

A co rozložení úseků? „Ondra by na tom mohl být o trochu líp, proto jde na druhý úsek. Na prvním úseku by se nemuselo od začátku tolik hnát, a tak by si Boušek mohl trochu odpočinout. Doufejme, že Kuba bude mít na třetím úseku trochu klidu, už ale ukázal, že štafetu umí zvládnout slušně. A u Bimba platí to nejlepší na konec. Sám jsem hodně zvědavý. Nepatříme mezi největší favority, ale mohli bychom zajet slušný výsledek,“ věří Vítek.

17:30 – Světový pohár – Štafeta mužů

  • Česká čísla: 7. Michal Šlesingr, Ondřej Moravec, Jakub Štvrtecký, Michal Krčmář
  • Startovní listina
  • TV přenosy: 17:10 ČT sport, 17:20 Eurosport 1
  • Online výsledky

Karel Halberštádt
Foto: Petr Slavík