Excelentní běh pomohl Štvrteckému ve sprintu v Hochfilzenu k životnímu 29. místu

13. prosince, 2019

Čeští muži nenavázali ve sprintu v Hochfilzenu na své týmové kolegyně, přesto je tu pozitivum: Jakub Štvrtecký si 29. místem opět vylepšil osobní maximum.

Report

Na sprint mužů začalo podle očekávání sněžit, což ale nevadilo Adamu Václavíkovi, aby do závodu vstoupil ve velmi slušném tempu. Pak ale udělal tři chyby vleže a další dvě vestoje. Nakonec z toho bylo až 94. místo.

Na trati si Adam nevedl špatně (37. čas)

Michal Šlesingr vstoupil do závodu mnohem lépe, čistě, ale po stojce musel na dvě trestná kola a v cíli byl až 69. Václavík se Šlesingrem tedy budou mít zítra volno, další tři Češi se do stíhačky kvalifikovali.

Nadějně rozjetý závod Boušek nedotáhl do konce

Ondřej Moravec a Michal Krčmář trenéra Zdeňka Vítka na ležce nepotěšili, udělali po jedné, resp. dvou chybách. Na stojce ale složili čistý reparát a posunuli se alespoň na bodované pozice. Moravec skončil 32. a Krčmář 40.

Ondrovi se běžecky nedařilo, měl až 49. čas

To nejlepší přišlo na konec. Jakub Štvrtecký držel po čisté ležce 17. místo, stupňoval tempo a před poslední střelbou byl reálně ve hře o stupně vítězů. Jenže udělal tři chyby, jak poznamenal trenér Vítek, trochu se splašil. I přesto měl v závěru dost sil a vyjel si životní 29. místo a i ve třetím závodě v sezóně tak bodoval.

Čtvrtek se na trati vyždímal

Štvrtecký byl třináctý nejrychlejší na trati (a 27. na střelnici), na Johannese Thingnese Bøho v běhu ztratil 32 sekund. Nor bral i celkovou výhru před Francouzem Simonem Desthieuxem a Rusem Alexandrem Loginovem.

Co to znamená?

Michal Krčmář figuruje po dnešním závodě v celkovém pořadí na 23. místě, Ondřej Moravec na 27. místě a Jakub Štvrtecký se posunul na 40. místo. Žlutý trikot si vzal zpět Johannes Thingnes Bø. Češi dnes získali do Poháru národů devátý nejlepší součet (322 b) a devátí jsou i celkově, když o bod předstihli Švýcary.

Bimbo zatím drží jednu ze vstupenek do prvního hromadného startu sezóny

Výsledkový servis

Příští závod

V sobotu v 11:30 je na programu štafeta žen. Ve 14:55 bude následovat stíhací závod mužů.

Karel Halberštádt
Foto: Petr Slavík