Ve stíhacím závodě v Hochfilzenu bodoval jen 29. Michal Krčmář

14. prosince, 2019

Českým mužům se v Hochfilzenu nedaří. Ve stíhacím závodě si vedl nejlíp Michal Krčmář, který si polepšil z 40. místa na 29. Ondřej Moravec a Jakub Štvrtecký svá bodová konta nerozšířili.

Report

Nejlepší výchozí pozici do stíhacího závodu měl ve sprintu 29. Jakub Štvrtecký, dnes ale nenavázal na zlepšené střelecké výkony. Postupně zaznamenal 6 chyb, navíc v druhém nejpomalejším střeleckém čase ze všech. Propadl se až na 45. místo.

Čtvrtek musel bojovat v hloubi pole

Ondřej Moravec začal podobně jako jeho mladší kolega dvěma chybami na úvodní ležce, na té druhé pak přidal další trestné kolo. Nedařilo se mu ani v běhu, a tak skončil na první nebodované 41. příčce.

Stojky Ondra vyčistil

Nejlíp si z Čechů vedl Michal Krčmář, ale ani on se nevyvaroval dvou trestných kol. Nakonec poskočil z 40. místa na 29. Bez rozestupů ze sprintu byl 24., v běhu 27. Štvrteckému patřil 29. běžecký čas.

Bimbo potřeboval k většímu posunu ještě trochu lepší střelbu

Sólo závod si jel dnes Johannes Thingnes Bø, který neminul ani jeden terč a přes vypuštěný závěr porazil Rusa Alexandra Loginova o více než půl minuty. Poprvé v kariéře vystoupal na stupně vítězů Émilien Jacquelin.

Co to znamená?

Michal Krčmář drží v celkovém hodnocení Světového poháru 23. místo, které by mu zaručovalo start v hromadném startu v Le Grand-Bornand. Ondřej Moravec se propadl na 34. příčku, Jakub Štvrtecký na 43.

Výsledkový servis

Příští závod

Světový pohár v Hochfilzenu uzavřou nedělní závody. Od 12:00 jedou ženy stíhací závod, od 14:00 muži štafetu.

Karel Halberštádt
Foto: Petr Slavík