Eva Kristejn Puskarčíková zazářila ve stíhačce v Hochfilzenu osmým místem

15. prosince, 2019

Český biatlon má opět v Hochfilzenu zastoupení v elitní desítce. Na šesté místo Lucie Charvátové ve sprintu navázala osmou příčkou ve stíhacím závodě Eva Kristejn Puskarčíková. Bodovaly všechny české reprezentantky.

Report

Je naprosto nezbytné, aby nebe bylo blankytné, zpívaly si dnes české biatlonistky s Hanou Zagorovou při cestě na stadion. A ono skutečně bylo.

Češky se ve stíhačce dlouho pohybovaly blízko u sebe, po třetí střelbě však odskočila Eva Kristejn Puskarčíková se střeleckým zápisem 0+1+0. A když zvládla čistě i závěrečnou položku, bylo v českém táboře veselo.

Setkání Evči a Lucky

Kristejn Puskarčíková se zařadila na sedmé místo, za svými zády však měla silné duo Mäkäräinenová a Wiererová. Zatímco útok Finky česká biatlonistka neodrazila, tak ženě ve žlutém šanci nedala. Do cíle dojela jako osmá, což je její nejlepší výsledek od Östersundu 2017. V pořadí čistých časů ve stíhačce byla Kristejn Puskarčíková dokonce pátá, oproti sprintu si polepšila o 24 příček.

Evča si to dneska užila

Z 35. pozice na 24. se zlepšila Markéta Davidová, kterou však budou mrzet tři střelecké chyby. Opět totiž rychle běžela, měla osmý čas.

Makula prostála na střelnici dost času

Dobrý běh (18. čas) zdobil i Lucii Charvátovou, jenže nasbírala celkem šest trestných kol a propadla se z 6. příčky na 30. Hned za ní si pro další body dojela dvakrát nepřesná Jessica Jislová.

Na střelnici se Lucka trochu trápila, na trati je to pořád dobré

Suverénní vítězkou se stala Norka Tiril Eckhoffová, která neobvykle neminula ani jeden terč. Na pódiu ji doplnily Švédka Hanna Öbergová a krajanka Ingrid Tandrevoldová.

Jess opět na bodech

Co to znamená

Markéta Davidová v celkovém hodnocení klesla na 11. příčku, naopak Eva Kristejn Puskarčíková se posunula na 15. pozici. Obě mají tedy blízko účasti v premiérovém hromadném startu této sezóny. Daleko k ní nemá ani 27. Lucie Charvátová.

A zase ty dvě

Mixzóna

Eva Kristejn Puskarčíková: „Byl to opravdu náročný závod, jak fyzicky tak psychicky. Hlavně na poslední položce jsem si říkala, že jestli to pokazím jako už několikrát na čtvrté střelbě, tak mě to bude mrzet. Není úplně snadné nad tím nepřemýšlet. Ale jinak musím říct, že jsem si jela své flow a nějak nad tím nedumala. Až na tu prostřední ránu jsem odložila a při poslední se mi už klepaly nohy. To bylo na hraně. Poslední dva roky jsem se hrozně trápila a letos jsem se už začala konečně cítit zase o něco lépe i na trati a doufám, že to půjde ruku v ruce s tou střelbou.“

Výsledkový servis

Příští závod

Světový pohár v Hochfilzenu zakončí mužská štafeta, která se jede ve 14:15.

Karel Halberštádt
Foto: Petr Slavík