V rakouském Obertilliachu pokračuje IBU Cup. Milan Žemlička 25. na trati 15 km

18. prosince, 2019

Milan Žemlička dosáhl nejlepšího výsledku z českých biatlonistů v úvodní den III. kola IBU Cupu v rakouském Obertilliachu. Na trati zkráceného vytrvalostního závodu (za každý netrefený terč s k běžeckému času připočítává 45 sekund) obsadil po třech chybách na střelnici 25. místo, bodoval také 37. v pořadí Tomáš Krupčík, jenž však minul pět terčů. V kategorii žen dosáhla na pět bodů za 36. místo Anna Tkadlecová. Mimo bodované příčky zůstali 54. Mikuláš Karlík, 61. Ondřej Hošek a v kategorii žen také juniorka Tereza Voborníková, v cíli klasifikována na 46. pozici. Závod mužů na 15 km vyhrál Ukrajinec Sergej Seměnov, mezi ženami byl na 12,5 km dlouhé trati nejlepší Stefanie Schererová z Německa. Startovalo 129 mužů a 100 žen.

Milan Žemlička navázal na Sjusjoen a opět v IBU Cupu bodoval

„Milan má za sebou dobrý závod, i když vím, že umí zastřílet i lépe. Tři chyby ve vytrvalostním závodě, to je taková hrana. Ale důležité je, že se vrátil na body,“ řekl k výkonu Milana Žemličky trenér Aleš Ligaun. Tomáš Krupčík se pomalu dostává do běžecké formy. Na trati měl 23. čas. „Bohužel mu vůbec nevyšly stojky. Vždy tam nechal dva terče, a to je moc.“ Naopak Anna Tkadlecová střílela z českého výběru nejlépe. Minula pouze jeden terč. „Anče závod nesedl běžecky,“ připomněl Aleš Ligaun její až 62. čas.  

 

Anna Tkadlecová minula pouze jeden z dvaceti terčů, ale ten běh…

Výsledky českého týmu jsou z části poznamenány zdravotními komplikacemi a nekompletním složením. Lída Horká musela kvůli nemoci odcestovat domů, Natálie Jurčová je nachlazená a snad bude moci nastoupit v pátek. Střevní potíže navíc trápili juniora Mikuláše Karlíka. „Věřím, že tento seznam už je konečný a nikdo další na marodku nepřibude,“ povzdychl si Aleš Ligaun .      

Tomáš Krupčík se pomalu ale jistě vrací do běžecké formy. A teď se ještě trefit!

Třetí kolo IBU Cupu pokračuje v Obertilliachu pátečními sprinty a vyvrcholí v sobotu závody smíšených štafet – singly i mixy.

Výsledky zkráceného vytrvalostního závodu mužů

Analytické výsledky zkráceného vytrvalostního závodu mužů

Výsledky zkráceného vytrvalostního závodu žen

Analytické výsledky zkráceného vytrvalostního závodu žen

Tomáš Hermann

Foto: Jiří Novotný