Průběh zimy komplikuje přípravy I. kola Českého poháru v NMNM

19. prosince, 2019

Stávající teplé počasí značně komplikuje přípravy I. kola Českého poháru dorostu a dospělých v Novém Městě na Moravě 28. – 30. 12. 2019.

Jaké je aktuální situace?  

Ve Vysočina Areně byl zatím rozvozen technický sníh na cca 2 km tratí. Přičemž je s ohledem na nepříznivou předpověď roztažený na minimální šířku, tj. max. 4 metry. Na stadionu leží prozatím sníh v hromadách, ale není ho dostatek, aby bylo možné stadion srovnat. „Po konzultaci s pořadateli jsme se ve čtvrtek 19. prosince dohodli, že situaci znovu vyhodnotíme přesně za týden, tj. na Štěpána, 26. prosince,“ říká ředitel soutěží ČP dorostu a dospělých Vlastimil Vávra.

Jaká se nabízejí řešení?

  1. Závody uspořádáme pro všechny kategorie ve variantě Sprint / Sprint, a to s provizorní úpravou stadionu 
  2. Závody uspořádáme pouze pro kategorie dorost a junioři (nominace MSJ, MSD, OH naděje, …) ve variantě Sprint / Sprint, s provizorní úpravou stadionu 
  3. Závody přesuneme s ohledem na vývoj počasí na nejbližší možný termín

Kdeže loňské sněhy jsou … 🙁

Tréninky v NMNM

Vysočina Arena umožňuje přípravu pouze v provizorním režimu. „Jménem novoměstských pořadatelů Vás všechny prosím, abyste tuto situaci vzali na vědomí. Každý trénink na stadionu a střelnici si je vzhledem k omezeným kapacitám nutné předem domluvit s Jirkou Václavíkem,“ připomíná Vlastimil Vávra.

Kontakt na Jiřího Václavíka – přes e-mail: trenink@vysocina-arena.cz

Upozornění na závěr

Neohlášené skupiny nebudou mít možnost trénovat a budou z Vysočina Areny vykázány!

Finální sdělení o pořádání I. kola ČP D+D 2019/2020 obdržíte e-mailem a bude zveřejněno na webu i facebooku Českého biatlonu (26. 12. 2019)

Tomáš Hermann