Petra Suchá a Jonáš Mareček čtrnáctí ve sprintech Junior IBU Cupu ve Val Martellu

20. prosince, 2019

Italský Val Martell hostí II. kolo Junior IBU Cupu a ve sprintech se neztratili ani čeští biatlonisté. Shodně 14. místo obsadili Petra Suchá a Jonáš Mareček. Jak si vedly další české naděje? V závodě juniorek obsadila Veronika Macková 20. místo, Klára Polednová doběhla 30., Tereza Vinklárková 33., Eliška Svobodová 48. a do sobotní stíhačky postoupila i Karolína Dusilová v cíli 54. v pořadí. Ve sprintu juniorů skončil Tomáš Mikyska 22., Jakub Kocián 23., Ondřej Mánek 32., Petr Kánský 45. a Josef Kabrda byl klasifikován na 63. místě. Startovalo 99 juniorek a 127 juniorů. Vyhráli Daria Gembická z Polska a Švýcar Niklas Hartweg.

Čeští junioři ve Val Martellu, zleva: Ondřej Mánek, Jonáš Mareček, Jakub Kocián, Tomáš Mikyska a Josef Kabrda. Na snímku chybí Petr Kánský

Trenérský pohled

„Trojice Jonáš, Tomáš a Jakub podala opravdu dobré výkony. Radost mám také z návratu Ondřeje Mánka na bodované příčky. Solidně si počínal i Petr Kánský. Bohužel smůlu měl Josef Kabrda, který jel jedno trestné kolo navíc a těsně se nedostal do stíhacího závodu,“ řekl k propršenému závodů juniorů trenér Michael Málek.

„Máme čtyři holky na bodech a všechny ve stíhačce. Z toho mám radost. Hodně mě pak potěšily Petra s Veronikou, které střílely bezchybně. Veronika navíc v nejlepším čase. Obě položky zvládla za 49 sekund. K tomu není co dodat,“ chválil svůj dívčí tým trenér Aleš Lejsek. „Jediné co mě mrzí, tak jsou čtyři chyby Terky Vinklárkové na ležce, protože dnes dobře běžela,“ připomněl trenér její 14. čas.   

Výsledky sprintu juniorů na 10 km

Analytické výsledky sprintu juniorů na 10 km

Průběžné pořadí Junior IBU Cupu v kategorii juniorů po třech závodech

Výsledky sprintu juniorek na 7,5 km

Analytické výsledky sprintu juniorek na 7,5 km

Průběžné pořadí IBU Cupu v kategorii juniorek po třech závodech

Tomáš Hermann

Foto: Jiří Novotný a český juniorský tým